IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture

IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture

Ikea je združila moči s še enim velikim oblikovalskim imenom. Tokrat je to Tom Dixon, britanski industrijski oblikovalec, ki je, ne boste verjeli, samouk. Njegova dela je moč videti tudi v največjih svetovnih muzejih, njegovo področje pa so luči, pohištvo ter pripomočki. Kaj sta torej Ikea in Dixon ušpičila skupaj?

Modularna postelja in sedežna garnitura Delaktig naj bi bila kosa pohištva za prihodnost.

Zaradi svoje modularnosti se namreč oblika in funkcija postelje lahko v času spreminjata. Dixon in IKEA sta k sodelovanju povabila tudi podjetje Bemz, ki skrbi za tekstil v Ikeinih kolekcijah in bo izdelalo dodatke k postelji Delaktig. Kot zanimivost, Dixon je pri zasnovi postelje sodeloval s kar 75 študenti z uglednih Royal College of Art in Parsons School of Design.

Posteljo Delaktig boste lahko spremenili v pograd, ležišče za na letališče, v sedežno garnituro in, kot pravi Dixon, v pravzaprav vse, za kar ležišče lahko uporabite. Ideja, ki stoji za tem projektom, pa je, da bi v prihodnosti imeli doma čim več pohištva in pripomočkov, katerih življenjska doba in uporabnost trajata čim dlje časa. Kolekcija Delaktig bo na voljo od 9. februarja.

Galerija – IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture

Dodatne Informacije

Več informacij:
ikea.com in tomdixon.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bivak Zorana Šimića v Bosni in Hercegovini je odličen primer novega vala balkanskih arhitektov