fbpx

Ikea razkriva najnovejši trend za leto 2024: Organiziran in stilsko opremljen dom

S pametnimi rešitvami za shranjevanje spremenite prostor iz »Ahhh!« v »Aha!«

Dragi ljubitelji urejenih domov, ste že kdaj vstopili v svoj dom in pomislili: "Ahhh, ta nered moram enkrat pospraviti"? No, ne skrbite, niste sami. Tudi mi smo se tako počutili, dokler nismo spoznali, da je nered lahko nov trend, ki ga lahko sprejmete s ponosom! Da, prav ste slišali - Ikea je na svojem najnovejšem dogodku »Naredi prostor življenju« razkrila, da je nered lahko vaš najboljši prijatelj, če ga le znate pametno uporabiti.

S pristopom, ki temelji na idejah in izdelkih za shranjevanje, je Ikea obljubila, da bo celotno leto 2024 posvetila temu, kako lahko vaš dom postane organiziran in izraža vašo osebnost. In to ne bo dolgočasno čiščenje, ampak kreativna eksplozija stila!

Ključne rešitve obsegajo vse od knjižnih polic, predalnikov in vozičkov do škatel, registratorjev in ikonične nakupovalne vreče podjetja Ikea. S temi rešitvami vam Ikea pomaga pospraviti stvari, ustvariti red in narediti prostor življenju. Ikea, ki praznuje že osemdeset let delovanja, je pravi mojster urejanja in organizacije prostorov. In to ni samo naključje – rešitve za shranjevanje so področje, ki ga obvladajo že desetletja.

»Rešitve za shranjevanje so področje, ki ga imamo radi in ga dobro poznamo. Lahko bi rekli, da delamo z rešitvami za shranjevanje že skoraj 80 let. Verjamemo, da se za vsakim kupom čevljev, vsako goro nogavic ali srajc skriva rešitev ter priložnost, da ustvarimo boljši dom in vsakdanje življenje. Hkrati nismo pozabili na naša prizadevanja, da bi bili dostopni mnogim ljudem, zato ponovno znižujemo cene nekaterih naših najbolj priljubljenih izdelkov. Kupci v Sloveniji so s 1. septembrom že lahko opazili, da smo več kot 200 najbolj priljubljenim izdelkom znižali cene v povprečju za 19,3 %,« je povedala Petra Strnišnik, upravljavka nakupovalnih izkušenj v podjetju Ikea Slovenija.

Na dogodku smo imeli priložnost prisluhniti tudi pametnim nasvetom Anje Razdevšek, kadrovske strokovnjakinje na Oddelku ljudje in kultura podjetja Ikea, ter Lejle Puškar, notranje oblikovalke na Oddelku za notranje oblikovanje in komunikacijo. Pokazali sta nam drobne trike, kako preprosto vzpostaviti red v domu. Svetovalka za urejen in prijeten dom, Tina Simčič, pa nas je naučila treh ključnih korakov za urejen dom veselja – kako odpraviti navlako, organizirati prostore in vzpostaviti rutino.

Obiskovalci so spoznali tudi ključne ugotovitve Raziskave o življenju doma (Life At Home Report), ki jo vsako leto izvede podjetje Ikea po celem svetu. Ta raziskava je pokazala, da se zaradi nereda doma prepira kar 50 % ljudi. Ampak Ikea pravi, da ni treba tako dramatizirati, saj za vsakim neredom obstaja rešitev za shranjevanje. Zato radi rečejo: »Življenje je polno nereda – in mi to obožujemo!«.

Pametne rešitve za shranjevanje niso le za to, da bi vaš dom izgledal urejen, ampak tudi, da bi se v njem počutili bolj udobno in izrazili svojo osebnost. Raziskava kaže, da le 55 % ljudi čuti, da njihov dom odraža njihovo osebnost. Zato v Ikea verjamejo, da shranjevanje ne pomaga le pri organizaciji prostorov, ampak ljudem omogoča, da na vidno mesto postavijo stvari, ki odražajo njihovo osebnost.

In to ni vse, Ikea ima rešitve za boljše življenje, ki bodo zagotovo navdušile vse ljubitelje organizacije in urejenosti. Med njimi so BESTÅ modularni sistemi za shranjevanje, ki jih lahko prilagodite v čist in sodoben sestav za televizijo ali regal za predstavljanje osebnih dragocenosti. In kaj je še bolje, dopolnite jih lahko s škatlami za shranjevanje iz serij SAMLA in KUGGIS. Te izdelke odlikujejo inovativne zasnove, ki omogočajo shranjevanje velike količine stvari, ne da bi zavzeli veliko prostora. Poleg tega so tako praktične, da jih lahko zlagate eno na drugo. In če imate težave z organizacijo garderobne omare ali predalov, bo serija SKUBB postala vaš najboljši prijatelj.

Ikea nas spomni, da je v neredu tudi lepota. In da je vsak nered priložnost za ustvarjanje več prostora, pametnejšo uporabo prostora, mirnejši in bolj oseben dom. In na koncu dneva, kdo sploh potrebuje več nogavic, ki kar naenkrat izginejo? Torej, sprejmite izziv in spremenite svoj dom iz »Ahhh!« v »Aha!« z Ikea pametnimi rešitvami za shranjevanje. Vaš dom bo bolj urejen, vaše življenje pa bolj preprosto in zabavno!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.