Dokazano: lastniki mačk so inteligentnejši od drugih!

Katerega hišnega ljubljenčka imaš doma? Je to kuža, je to mačka ali pa kaj bolj eksotičnega? Čeprav psi še vedno držijo položaj človekovega najboljšega prijatelja, lahko mačka o lastniku razkrije zelo zanimiva dejstva.

Kot že najbrž veš, naj bi mačke pomagale zmanjšati stres, naj bi lažje premagali težave in se tudi lažje soočali z izgubo. Študije naj bi tudi dokazale, da so ljudje, ki imajo mačke občutljivejši in ustvarjalnejši, tisti, ki imajo pse, pa naj bi bili družabnejši in ekstrovertirani. So pa raziskovalci pri ljudeh z mačkami opazili še eno lastnost – kljub njihovi občutljivosti naj bi se ti ljudje znali postaviti zase in za svoje interese ter naj bi znali zagovarjati svoja stališča.

Zagotovo najzanimivejša lastnost, ki so jo opazili, pa naj bi bila povezana z inteligentnostjo – ta študija je namreč pokazala, da naj bi ljudje, ki imajo mačke dosegli višje rezultate pri merjenju sposobnosti logičnega sklepanja, torej pri “splošni” inteligentnosti.

Ne glede na to, ali si oseba za mačke ali za pse, za ribe ali kače –tisto, kar je pomembno je, da si s svojim ljubljenčkom povezan. Ti kosmati (ali luskavi) prijatelji so vedno ob tebi in te sprejemajo takšnega, kot si.

Kaj imaš doma? Psa ali mačko? Se lahko povezeš z rezultati raziskave?

Dodatne Informacije

Več informacij:
apa-hai.org

Naslovna fotografija
IG Taylor Swift

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 subtilnih stvari, ki dokazujejo, da si privlačnejša, kot meniš sama