fbpx

Inteligento ogledalo Lucy – Naravno svetlobo v vsak dom!

Lucy je svetlobni sistem, ki za razsvetljavo uporablja sončno svetlobo

Lucy je svetlobni sistem, kjer italijanski dizajn sreča robotiko. Gre za inteligentno ogledalo, ki čez dan sledi soncu, odbija sončno svetlobo in jo na isto mesto v prostoru usmerja skozi ves dan. Naravna svetloba je za človeka sila pomembna, saj ugodno vpliva na zdravje, počutje in psihofizične sposobnosti, poleg tega pa ustvarja tudi prijeten ambient. Žal vedno prostori niso načrtovani njej v prid. A zato imamo Lucy, ki nam dostavi, kar nam okna ne morejo.

Osnovne Informacije
Znamka
Solenica
Model
Lucy
Cena
180€
Trgovina

Nobena umetna razsvetljava ne more tekmovati z naravno. Zato inteligentno ogledalo Lucy ne ustvarja svetlobe ampak namesto tega uporablja prilagodljivo ogledalo in serijo inteligentnih senzorjev. Ti sledijo soncu skozi dan in premikajo ogledalo tako, da odbija sončno svetlobo venomer na mesto, ki smo ga izbrali. Tako kot to počenja luč.

PREBERITE ŠE: Fade Task Light – namizna svetilka z naravno svetlobo je naše drugo sonce

A če morate zato, da imate v prostoru svetilko, naprej poskrbeti za napeljavo in torej stvari načrtovati vnaprej, morate za Lucy le najti mesto, ki ima čez dan dovolj sonca, usmeriti ogledalo na želeno mesto, ona pa bo storila vse ostalo. Prednaročite jo lahko za (preračunanih) 180 evrov in če se vam zdi cena visoka, samo pomislite, koliko boste z njo zmanjšali račun za elektriko! Po nakupu pa vam ne bo požrla več niti evra, saj jo poganja sončna energija.

Dodatne Informacije

Več informacij:
preorderlucy.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!