fbpx

Intervju: Lina Doler & Anže Kurnik – 10 let legendarne Luže na Krvavcu

Skok čez Lužo iz zime v pomlad: 10. obletnica legendarne Luže na Krvavcu.

Prvi aprilski vikend bo na Krvavcu minil v duhu najboljše zabave ob koncu smučarske sezone, ki bo ob okroglem jubileju še bolj nepozabna kot sicer. Tradicionalna Luža - edinstveni dogodek, na katerem adrenalina željni smučarji in deskarji na »luži« sredi smučišča izvajajo akrobatske trike in spektakularne skoke - se bo letos že deseto leto zapovrstjo odvijala na krvavški plaži in z bogatim programom razveselila vse, ki se še ne želimo zares posloviti od zimskih radosti.

Pogovarjali smo se z Lino Doler in Anžetom Kurnikom iz društva Dobr, ki sta nam razkrila (skoraj) vsa presenečenja v zvezi z letošnjo Lužo.

Od kod ideja za Lužo in komu vse je športno-zabavni dogodek namenjen?

Čez naravno lužo smo se ob zaključku sezone na Krvavcu vozili že pred 20 leti. Potem pa se nam je nekega pomladnega dne leta 2006 porodila ideja, da naredimo nekaj drugačnega, in tako je nastalo športno-zabavno tekmovanje Luža. Namenjena je vsem ljubiteljem snežnih in drugih adrenalinskih športov ter zabave željni publiki, skozi leta pa je postala nepogrešljiv vikend za druženje prijateljev, poslovnih partnerjev in ostalih krvavških “volkov”.

Luža je na sceni že 10 let. Bo letošnji program temu primerno jubilejno obarvan?

Zagotovo, 10. obletnica je samo enkrat. V tem duhu potekajo tudi priprave na jubilejno Lužo, saj želimo ponovno postreči s presežki. Pester program se bo odvijal cel velikonočni vikend (4. in 5. aprila) in bo najbolj obsežen med vsemi dosedanjimi izvedbami Luže. Tako se nam obeta edinstven dogodek, prav tako pa pričakujemo tudi rekorden obisk.

Kdo lahko tekmuje na Luži in kaj je vajina definicija ”dobrega” trika?

Pravzaprav vsak, ki ima pogum, da gre čez oziroma v Lužo, ki ima ponavadi okoli 7 stopinj Celzija. Starostni razpon je izjemen: najmlajši nastopajoči je denimo imel devet let, najstarejši pa okoli 70 let. To res potrjuje, da je Luža dogodek vseh generacij. Nemalokrat pa ”seniorji” s svojimi akrobacijami tudi vržejo rokavico mlajšim sotekmovalcem. Dober trik je izpeljan in kontroliran trik. Luža je športno-družabni dogodek, kjer sta na prvem mestu varnost in zabava. Imamo precej kategorij in kriterijev, poleg akrobacij pa sodniki ocenjujejo tudi športne pripomočke, kostume, posrečene padce in inovativnost nastopa.

Ali lahko na letošnji Luži pričakujemo kakšno novost?

Luža predstavlja zaključek zimske in obenem začetek poletne sezone, zato smo se odločili dogajanje razširiti in nadgraditi še s kolesarsko tekmo. V nedeljo tako pripravljamo spust kolesarjev po snegu z vrha Krvavca do zgornje kabinske postaje in naprej do doline. Temu bo spet sledil bogat spremljevalni program. Tako se bo na Krvavcu res veliko dogajalo, ne le v soboto, ampak kar čez cel vikend. Več pa ne moreva razkriti, saj se za ”desetko” spodobi, da kakšno presenečenje pustimo za sam dogodek. Kdor bo z nami, bo zagotovo izkusil nepozaben vikend!

Kaj lahko od Luže pričakujemo v prihodnosti?

Prihodnost je težko napovedovati. V desetih letih smo se veliko naučili in izkusili. S pravo podporo sponzorjev in motivirano ekipo pa se lahko le veselimo novih izzivov in možnosti ustvarjanja lepih zgodb, kot je Luža.

Dodatne Informacije

Od 4. do 5. aprila, smučišče RTC Krvavec
www.dobr.siluza.si

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.