fbpx

Intuicija: Opozorilni znaki, da ni pravi zate

Foto: Kenny Eliason/ Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Ko gre za odnose, obstajajo ljudje, ki znajo poslušati svojo intuicijo. Običajno navajajo, da so imeli nenavaden občutek zaradi katerega se niso mogli vključiti v razmerje. Prav tako obstajajo tisti, ki svoje občutke ignorirajo. Ker je razmerje stvar razumevanja, se ljubezen lahko zlahka spremeni v mučenje. Zato je pomembno, da prepoznate opozorilne znake in lastne občutke ter morda ugotovite, da veza ni za vas.

Skupaj ste, da se ne počutite sami

Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste z nekom tako dolgo, da se bojite, da brez njega ne boste mogli funkcionirati. Če je to edini razlog, da ste še vedno v zvezi, jo prekinite. Dokler se ne naučite ljubiti sebe, ne boste mogli ljubiti nikogar drugega.

via GIPHY

Vaš partner je vaš najhujši kritik

Ko vstopite v razmerje, naj bo vaš partner vaš prijatelj, ki vas bo podpiral v vsaki težki situaciji, v kateri se znajdete. Če vas namesto tega zlonamerno kritizira in nima prav nič razumevanja, očitno nekaj ni v redu.

Nimata podobnega smisla za humor

Svet lahko zelo hitro postane žalosten kraj, če imate ob sebi partnerja, s katerim se ne morete smejati. To seveda ne pomeni, da se po vsakem izgovorjenem stavku valjate po tleh, ni pa zdravo biti z nekom, ki je vedno namrščen in ki mu skoraj nič ne more pričarati nasmeha na obraz.

Zaljubljeni v fantazijo

Morda ste to osebo idealizirali že pred začetkom razmerja. Predstavljali ste si ga kot dobrega, pozornega in kot nekoga, ki bi za vas naredil vse. Toda ko ste dejansko zvezo začeli, ste hitro ugotovili, da je ta daleč od vaše domišljije. Zato je morda čas, da snamete prevezo z oči in se vprašate, ali je vajino razmerje res takšno, kot ste si ga želite.

Dejanja se ne ujemajo z besedami

Čeprav vam pove, da vas ima rad, njegova dejanja tega ne pokažejo. Ti dve besedi je najlažje izgovoriti, a če ju ne spremlja pozornost, nežnost, spoštovanje in razumevanje, beseda ‘ljubim te’ ne pomeni veliko.

via GIPHY

Imate oddaljene in drugačne osebne cilje

Marsikateri cilj je mogoče zelo enostavno rešiti s kompromisom, ko pa so vajini cilji in želje popolnoma različni, je edina stvar, ki si jo bosta privoščila drug drugemu, žal bolečina.

Ob njem se počutiš negotovo

Namesto da bi se ob njem počutile zadovoljne in polne samozavesti, ste zaskrbljene in negotove. Zaradi strahu, kaj si bo o vas mislil ali rekel, raje zamolčite stvari in lastne želje zamolčite.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.