iPhone XR: cenovno ugodnejši iPhone ima funkcijo Face ID

iPhone XR

Nova linija iPhonov, ki je bila premierno predstavljena v Kaliforniji, je požela velik val navdušenja. Čeprav sta več pozornosti pritegnila modela XS in XS Max, pa ne smemo pozabiti niti na iPhone XR.

Apple je z lansiranjem nove linije izdelkov dal vedeti, da je zelo zadovoljen s prodajo telefona iPhone X. Vsi trije modeli (XS, XS Max in XR), o katerih bo v naslednjih dneh in tednih še veliko govora, so namreč zelo podobni svojemu predhodniku.

Novi iPhone XR ima 6,1-palčni LCD-zaslon s funkcijo Face ID. Uporabnik si bo multimedijske vsebine lahko ogledoval pri ločljivosti 1792 x 828 in gostoti 326 slikovnih točk na palec.

Na njegovi zadnji strani najdemo enojno kamero s širokokotnim objektivom in ločljivostjo 12 MP. Ta je sposobna ustvariti portretne fotografije z zamegljenim ozadjem. Sprednja kamera uporablja sistem TrueDepth, njen senzor z ločljivostjo 7 MP pa pripomore k učinkovitemu prepoznavanju uporabnikovega obraza.

XR bo na voljo v številnih barvah, kot so črna, bela, modra, koralna, rumena in rdeča. Njegova baterija bo v primerjavi z iPhonom 8 Plus vzdržala uro in pol dlje. Za nemoteno delovanje Applovega novega telefona bo poskrbel procesor A12 Bionic.

IPhone XR, ki ga lahko označimo za manj zmogljivo različico iPhona XS, bodo kupci od 26. oktobra naprej dobili po občutno nižji ceni. Cena modela s 64 GB prostora za shranjevanje je 749 ameriških dolarjev. Apple ponuja tudi napravi s 128 GB oziroma 256 GB spomina. Informacij o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu za zdaj še ni.

Galerija slik – iPhone XR

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!