fbpx

iRobot Roomba i7+: najnovejši sesalec si zapomni tloris vašega doma in se sam izprazni

iRobot Roomba i7+

iRobot svoje oboževalce s svojim robotskim sesalcem Roomba razveseljuje že od leta 2002. Čeprav vsaka nova različica ponuja nekaj izboljšav, pa osnovna formula ostaja enaka.

Najnovejši sesalec iRobot Roomba i7+ se od svojih predhodnikov razlikuje po tem, da ima samočistilno funkcijo in da si zapomni tloris vašega doma.

Še posebej uporabna je funkcija samodejnega praznjenja. i7+ umazanije po čiščenju ne pospravi v vrečko. Odpadki se predelajo in shranijo v posebnem prostoru, ki zadošča za vsebino približno 30 vrečk. Če bo vakuumski sistem deloval po pričakovanjih, boste morali robota izprazniti vsakih nekaj tednov.

Robot se prilagodi razporeditvi pohištva v vašem domu. S pomočjo odometrije in kamere z nizko ločljivostjo ustvari načrt vsake sobe. Uporabniki lahko prek aplikacije za pametne telefone Roomba na tlorisu označijo imena različnih sob in se odločijo, kako pogosto jih je treba posesati. Robotu je navodila mogoče predati prek digitalnih asistentov, kot sta Alexa ali Pomočnik Google.

Colin Angle, generalni direktor podjetja iRobot, je javnosti med drugim zaupal, da bo v prihodnosti načrt mogoče deliti z drugimi elektronskimi napravami. Na ta način boste lahko glasovno upravljali vse elemente pametnega doma.

Kopija tlorisa se bo po vzpostavljeni povezavi z domačim brezžičnim omrežjem samodejno shranila v oblaku. Za kupce, ki si zaradi varnostnih razlogov ne želijo, da bi robot ustvaril načrt njihovega doma, bo na voljo cenejši robot Roomba e5. Ta ne vključuje samočistilne funkcije. Prav tako kot njegovega zmogljivejšegabrata ga je mogoče upravljati prek omrežja Wi-Fi ali digitalnega asistenta. Oba robota sicer imata tudi nove gumijaste ščetke, ki so namenjene delu na parketu in trdi površini.

Za model i7+ s polnilno postajo je treba odšteti 949 ameriških dolarjev oziroma 821 evrov, medtem ko e5 stane 449 ameriških dolarjev oziroma 388 evrov. Izdelek bo na množičnem trgu dostopen v prvi četrtini naslednjega leta.

Galerija – iRobot Roomba i7+

Dodatne Informacije

Več informacij:
store.irobot.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!