Durante i giorni delle specialità a base di lumache, i buongustai verranno deliziati nell'osteria e wine bar Zenon. La prelibatezza gourmet Helix Aspersa Muller sarà preparata dallo chef Žiga Mandelc in diversi modi.
Slasten meni z več hodi bo oplemeniten s Cattunarjevimi najboljšimi vini, štirimi vrstami malvazije, ki raste na štirih vrstah zemlje – kar je posebnost Brtonigle v hrvaški Istri, teranom barrique E ružo muškat. Polžereja Kubelj bo za ta dogodek priskrbela vrtne polže Helix Aspersa Muller, un caso di sorto, ki je namenjena prav prehranjevanju in zelo cenjena v svetovnih kuhinjah.
Specialitete bomo pripravljali v konobi in enoteki Zenon, ki med dobro uveljavljenimi gostinci v hrvaški Istri, po odzivih domačih in tujih gostov sodeč, uspešno orje ledino. Okuse s krožnikov bo imenitno dopolnil Cattunar, vrhunski lokalni vinar, s svojo žlahtno kapljico.
Rezervacije so obvezne. Število mest je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo prijavo na:
mob. št. 00385 95 897 90 31 ali info@konoba-zenon.com.
Maggiori informazioni su:
www.farmakubelj.si
www.vina-cattunar.hr
www.konoba-zenon.com