fbpx

Una rapsodia di sapori: la divina cheesecake alla pina colada

Rapsodija okusov: cheesecake iz pina colade in ananasove kreme

Zgolj en ugriz je dovolj, da se počutite, kot da ste na plaži – zakaj ne bi že danes "odšli" na morje in si pripravili božanski pina colada cheesecake?

Poletje se datumsko približuje in mnogi že sanjajo o morskem oddihu. Četudi je vreme muhasto in kaže, da poletja verjetno še dolgo ne bo, si olajšajte trpeče čakanje na sonce s sladico, ki vas bo popeljala naravnost na plažo!

Preparati božanski pina colada cheesecake, ki vam bo sicer vzel nekaj časa, a ne boste obžalovati. Obljubimo!

RECEPT: BOŽANSKI PINA COLADA CHEESECAKE

INGREDIENTI

Per l'impasto:

  • 12 graham krekerjev
  • ¼ skodelice sladkorja
  • 6 cucchiai di burro fuso
  • ¼ cucchiaio di sale

Za polnilo:

  • 260 g kremnega sira
  • ½ tazza di zucchero
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 3 uova grandi
  • ¼ cucchiaio di sale
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa

Za polnilo iz ananasa:

  • 1 tazza di zucchero
  • 9 jajčnih rumenjakov
  • 1 skodelica ananasovega soka
  • ¼ cucchiaio di sale
  • 10 žlic masla

Za postrežbo:

  • 2 skodelici stepene smetane
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa (lističi)
  • 16 višenj Maraschino

PREPARAZIONE

Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. V pekač s 23-centimetrskim premerom položite papir za peko.

Navodila za pripravo testa: v posodi srednje velikosti združite krekerje, sladkor, maslo in sol. Sestavine dobro premešajte, da nastane gladka masa, ki jo nato premestite v pekač. S prsti jo razporedite po pekaču in jo pecite 12 minut. Po koncu peke jo pustite, da se ohladi.

Navodila za pripravo polnila: v večji posodi zmešajte kremasti sir in sladkor. Po dveh minutah mešanja bi morala nastati puhasta masa, v katero nato dodate kokosovo mleko, jajca in sladkor. Sestavinam dodajte tudi kokosov čips.

Doživeli boste pravo rapsodijo okusov!
Doživeli boste pravo rapsodijo okusov!

Po ohlajenem testu premažite nastalo maso. V pečici jo pecite 45 minut. Po peki testo ohladite, pokrijte ga s plastično folijo in v hladniku hladite vsaj dve uri.

Navodila za pripravo polnila iz ananasa: v manjši ponvi združite sladkor in rumenjake. Kasneje vmešajte tudi ananasov sok, sol in maslo. Na srednji temperaturi plošče mešajte ananasovo maso devet minut, nato jo premestite v posodo in jo ohladite v hladilniku (1 uro).

Po testu prelijte polnilo iz ananasa, nato še stepeno smetano. Posujte tudi kokosov čips. Božanski pina colada cheesecake ohladite, preden ga postrežete. Narežite ga na kocke in vsako okrasite z višnjo.

To je cheesecake iz pina colade in ananasove kreme!
To je cheesecake iz pina colade in ananasove kreme!

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.