I pancake 100% Banana sono pancake senza farina e latte. Sono inoltre senza glutine, senza zuccheri aggiunti, ipocalorici e come tali ideali per una colazione sana e veloce da preparare. Oltre alla facilità di preparazione, hanno un’altra buona caratteristica. Quando la cucina profuma di questi deliziosi pancake, anche i più dormienti si alzeranno dal letto.
Za pripravo 100-odstotno naravnih bananinih palačink abbiamo bisogno zgolj dve sestavini. Ker ne vsebujejo ne mleka in ne moke so idealne za vse, ki ste na dieti, ki ste alergični na gluten in mlečne izdelke, tiste, ki bi radi imeli obrok z visoko vsebnostjo beljakovin, zaradi otročje lahke priprave pa tudi za vse tiste, ki niste ljubitelji kuhanja.
PER SAPERNE DI PIÙ: Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet
Sestavine za bananine palačinke:
- ena banana
- due uova
Priprava bananinih palačink:
Sadež olupimo, narežemo na kolobarje in jih stresemo v skledo. Dodamo dve jajci. Vsebino dobro premešamo, da dobimo enotno zmes (lahko ostane tudi nekaj koščkov banane, a ne preveč). Na ponvi rahlo segrejemo kokosovo mast (ker je pač bolj zdrava kot običajno olje) in nato z zajemalko polagamo maso na segreto maščobo. Ko se ob robu palačinke obarvajo in na spodnji strani zapečejo, jih obrnemo in vajo ponovimo še na drugi strani. In to je to! Ne vemo za vas, a mi bi jih namazali z Viki kremo, ampak potem bi izničili vse tisto o zdravem zajtrku. Oh ja.