Aromatično kuhano vino je kot nalašč za mrzle zimske večere, ki jih preživimo v družbi svojih najdražjih. Zakaj bi hodili po stojnicah, če lahko še boljšega pripravimo kar sami v zavetju toplega doma?
Aromatično kuhano vino lahko pripravimo iz rdečega ali belega vina. V kolikor želimo, da je še posebej okusno, ga pripravimo iz boljšega vina in kakovostnih dišečih začimb.
Za pripravo aromatičnega kuhanega vina potrebujemo:
- 1 l vina
- 0,5 l vode
- 10 cucchiai di zucchero
- 15 klinčkov
- 2 bastoncini di cannella
- vrečko vanilijevega sladkorja
- un'arancia
- limone
- beli rum (po želji)
PER SAPERNE DI PIÙ: Vin brulè secondo la ricetta di Jamie Oliver
Preparazione:
V večji lonec vlijemo vino in vodo. Dodamo obe vrsti sladkorja, cimetovi palčki in na rezine narezano olupljeno pomarančo. Na rezine narezano olupljeno limono dodamo le, v kolikor pripravljamo kuhano vino iz belega vina. Kuhamo do vretja in medtem aromatično mešanico večkrat premešamo. Ko se sladkor stopi in mešanica zavre, vino odstavimo, natočimo v velike skodelice in okrasimo z nekaj rezinami pomaranče oziroma limone. Kuhano vino lahko na koncu oplemenitimo tudi z aromatičnim belim rumom. Na zdravje!