Ti piacciono le famose tavolette di cioccolato After Eight, che uniscono il gusto della menta piperita e del cioccolato fondente? Scopri come farli da soli a casa!
Čokoladice After Eight, le kdo jih ne mara? Se želite naučiti mini čokoladice narediti sami? Potem ste prišli na pravi naslov.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: muffin al cioccolato con Nutella
![Domače čokoladice After Eight.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/09/7240d3fca00c557282c7-660x440.jpeg)
Čokoladne ploščice z metinim nadevom so odličen posladek ali prigrizek h kavi ali čaju.
Recept za domači After Eight:
Sestavine za domači After Eight:
- 120 g kakava v prahu
- 120 kokosove maščobe
- 3/4 skodelice agavinega sirupa
- 80 g sveže mete
- skodelica namočenih mandljev
![Z domačimi čokoladicami After Eight ni kaj dosti dela.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/09/after-eight-mint-chocolat-008-660x296.jpg)
Postopek priprave domačega After Eighta:
Pri zmerni temperaturi raztopimo kokosovo maščobo, v katero nato vmešamo ¼ skodelice agavinega sirupa in kakav. S polovico mase namažemo pladenj in ga za nekaj minut prestavimo v zamrzovalnik. V vmesnem času pripravimo metin nadev. Meto, mandlje, žlico kokosove maščobe in preostanek agavinega sirupa zmešamo s pomočjo mešalnika. Z metino maso nato premažemo strjeno čokolado in zaključimo s preostankom čokolade. Sladico hranimo v zamrzovalniku in postrežemo hladno. Pa veselo sladkanje!