La ricetta del budino di pane facile, che evoca un brunch perfetto, è un'ottima prova che con il pane raffermo si può preparare un delizioso dessert che scomparirà dai piatti in un attimo.
Naslednjič, ko v shrambi odkrijemo pozabljeno štruco kruha, je nikar ne zavrzimo, ampak se spomnimo na odličen recept za enostaven kruhov puding, ki je kot nalašč za popoln brunch. Z receptom se lahko tudi malo poigramo, saj mu lahko dodamo sveže ali suho sadje, kombinacijo dišečih začimb (kardamom, cimet, piment, muškatni orešček, …), lahko pa se odločimo tudi za slastne čokoladne koščke.
Recept za enostaven kruhov puding:
Ingredienti:
- 2 tazze di latte
- 2 cucchiai di burro
- 1 žličko vanilijevega ekstrakta
- 1/3 di tazza di zucchero
- pizzico di sale
- ½ štruce belega kruha, narezane na kocke
- 2 uova
Navodila za pripravo kruhovega pudinga:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V manjši kozici segrejemo mleko, maslo, vanilijo, sladkor in sol. Kuhamo, dokler se maslo ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem namastimo pekač in ga napolnimo s kruhovimi kockami. Jajci stepemo in ju dodamo k ohlajeni mlečni mešanici, s katero nato prelijemo kruh.
Pečemo 30 do 45 minut in postrežemo še toplo. Dober tek!