L'insalata primaverile mette tutti d'accordo. Porta freschezza nel piatto e risveglia le papille gustative con il suo gusto originale. Questa volta abbiamo giocato un po’ con la creatività.
Se je to pomlad na vašem krožniku že znašla spomladanska solata? Spodnjemu načrtu lahko dodate tudi katero drugo spomladansko zelenjavo. Popečeni šparglji O Ravanelli so dober dodatek. Mmm … omamnega okusa je, pokusite.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: zuppa semplice di ortiche
![Ricetta: insalata primaverile](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/05/beetroot-orange-blossom-pistachio-greek-yoghurt-salad-660x438.jpg)
Ricetta: insalata primaverile
Sestavine za spomladansko solato:
- 1 radič
- 1/2 glave zelene solate
- 1 skodelica mladega brokolija
- 1 vložena rdeča pesa
- 1 cucchiaio di olio d'oliva
- erba cipollina
- listi mete
- sale marino
- Pepe nero appena macinato
Sestavine za solatni preliv:
- 1 patata
- 1/4 olupljene čebule
- 1 1/2 stroka česna
- 5 cucchiai di olio d'oliva
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička gorčice
- sveža zelišča
- 1/2 žličke morske soli
- Pepe nero appena macinato
Priprava spomladanske solate s piščancem:
Olupljen krompir, narezan na manjše kose, čebulo in česen položite v lonec s soljeno hladno vodo. Pristavite na ogenj in kuhajte približno 20 minut. Nato kuhane sestavine odcedite. Odlijte 150 ml vode, v kateri ste kuhali krompir, čebulo in česen, saj jo boste potrebovali pri nadaljnji pripravi jedi.
V sekljalnik dajte krompir, čebulo, česen, prihranjeno vodo, olje, gorčico, balzamični kis in sveža zelišča. Dobro premešajte do te mere, da dobite tekočo zmes. Solite in poprajte po okusu. Tako, preliv je pripravljen.
Radič in solatne liste očistite. Sesekljajte drobnjak. Brokoli operite in ga natrgajte na koščke.
Solatne lističe, zelenjavo in zelišča prelijete s prelivom. Potrosite z zelišči. Na vrh se lepo podajo tudi poširana jajčka. Pa dober tek!