In primavera il nostro corpo è pronto per cambiamenti salutari nel campo dell'alimentazione e per una dieta primaverile che garantisca il benessere. La primavera di quest'anno viene quindi utilizzata per conoscere le abitudini alimentari primaverili e gli alimenti per un benessere ottimale. Non è così difficile come sembra...
Zdrav skok v pomlad pomenijo zdrave prehranske navade in dieta, polna hrane za optimalno počutje. To ni tako težko, kot se zdi sprva, saj lahko že z nekaj enostavnimi prehranskimi spremembami v svoje življenje vnesemo veliko žlico zdravja in dobrega počutja.
Spomladanske prehranske navade:
- spomladi naj bodo naši obroki lahkotnejši
- na naših krožnikih naj bo čim več lokalno pridelane hrane
- pozabimo na kavo, sladkor in alkohol
- pomlad je čas za zdrave divje rastline – regrat, trpotec, koprive in čemaž
- spomladi se narava prebuja – kalčki, brsti in listnati deli rastlin naj pristanejo tudi na naših krožnikih
- čim manj cvrimo in kuhajmo, spomladi se najbolj prileže surova hrana
- jejmo čim manj mesa
- izogibajmo se slabim maščobam (živalskega izvora) in ne pozabimo na dobre (omega 3, omega 6 in omega 9)
- jejmo čim manj obdelano hrano
- nezdrave prigrizke nadomestimo z zdravimi oreščki
PER SAPERNE DI PIÙ: Una rinfrescante dieta primaverile
Primer zdravega spomladanskega jedilnika – dieta:
Colazione: zeleni smoothie (1 jabolko, 1 pomaranča, 1 banana, 200g špinače)
Merenda: jabolko in pest mandljev
Pranzo: velika pisana solata s popečenimi gobicami in spomladansko zelenjavo
Cena: kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)
Adattato e adattato da:
www.mindbodygreen.com