fbpx

Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Gostovanje Igorja Jagodica – 13. maj

Posebnost majske kuharske akademije je poleg chefa Dragana Marjanoviča zaznamovalo gostovanje velikega kuharskega mojstra Igorja Jagodica iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Kulinaričnemu razvajanju je sledilo sladko razvajanje pod vodstvom Gregata Rodeta. Preverite kuharske mojstrovine, ki smo jih skupaj ustvarili in se zabavali.

Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.

Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom

Ingredienti:

Pena staranega sira:

  • 100 ml di latte
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 rametto di prezzemolo
  • 1 rametto di timo
  • 1 česenov strok
  • 100 ml smetane
  • 30 g di burro
  • 80 g ribanega parmezana
  • 30 ml penine
  • Bel balzamiko
  • Sol, bel poper, muškat
  • Lecitin
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom

Ravioli – Testo:

  • 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
  • 1 žl. Olivnega olja
  • 1 žl. Vode
  • 5 g soli
  • 250 g moke (Semola)

Riempimento:

  • 170 g smetane
  • 3 česni
  • 1 šopek bazilike
  • 1 šopek timijana
  • 310 g jajc
  • 270 g ribanega parmezana
  • 1 žl creme fraiche
  • 30 g zelišč
  • Sale pepe

Lisičke:

  • 400 g lisičk
  • 110 g masla
  • 55 g mrzlega masla
  • 30 g sekljane šalotke
  • 60 ml belega vina
  • 125 ml piščančje juhe
  • 125 ml smetane
  • Sol, zelišča

Salmone:

  • 1,2 kg losos
  • sol, poer beli
  • 500 g krompir
  • 2 kom jajca
  • 30 ml olje tartufov
  • erbe aromatiche

Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji

Maggiori informazioni

Per aiutare con l'organizzazione Accademia di cucina CITY CHEF se zahvaljujejo:

Elettrodomestici Siemens, Fossa, Gruppo Kaval, Droppler E restavracija Strelec

Fotografije: Ana Če

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.