Cosa facciamo quando ci tagliamo accidentalmente mentre prepariamo il cibo? Per prima cosa mettiamo la ferita sott'acqua e poi cerchiamo un cerotto in bagno. E se vi dicessimo che l'ingrediente per fermare l'emorragia si trova proprio in cucina? La prossima volta che ti tagli, usa questo economico trucco da cucina per fermare l'emorragia in soli 10 secondi!
Veš, kako v 10 sekundah ustaviš krvavitev brez obliža in spiranja z vodo, ki vzame precej več časa? Obstaja poceni trik iz kuhinje, ki ta postopek močno pospeši! Skrivnost tiči v uporabi kralja začimb/zelišč, kajenskega popra, ki med drugim lajša prebavo, znižuje raven holesterola, blaži astmo, stimulira izločanje sline in posledično predprebavne procese, izboljšuje delovanje želodca, lajša migrene, nas varuje pred srčnimi napadi, pomaga premagati pomanjkanje energije in kronično utrujenost, blaži druge bolečine (tudi zobobol), je dober proti okužbam in razredčen v vodi pomaga pri notranjih krvavitvah. Zdravilnih učinkov je še precej več, sodobna medicina pa še vedno odkriva nove.
PER SAPERNE DI PIÙ: Pelle dura sui piedi?! Un trucco economico in cucina per piedi perfettamente lisci!
In kakšno čarovnijo kajenski poper izvede, da ustavi krvavitev v 10 sekundah? Prah, ki ga potresemo po rani, izenači krvni tlak, zaradi česar pritisk na rano popusti (zaradi snovi stiptik), kar pomeni, da se kri lahko začne takoj strjevati in rana zapirati. Kaj pa dejstvo, da je kajenski poper oster? Tisti, ki so metodo že preizkusili, pravijo, da ni peklo.