fbpx

Izbor: Nenavadni izumi 2016, ki so šli tja, kamor ni šel nihče

V zadnjem obdobju smo bili na področju tehnologije priča številnim nenavadnim novostim in izumom, ki s svojimi edinstvenimi funkcijami premikajo meje mogočega oziroma odkrivajo skriti potencial že znanih tehnoloških igrač – gadgetov.

Droni, ki so malo večji od vaše dlani in snemajo videoposnetke, kot so jih pred leti snemali največji profesionalni droni za več 10.000 dolarjev. Ali pa ročna zapestnica, s katero glasbo kar občutite in ne le slišite. Zapestnica za nadzor hidracije ali pa zvočnik na zapestju, s katerim glasbo dobesedno čutite. Preglejte naš pester izbor in si izberite igračko, ki vas bo navduševala.

LVL – zapestnica za nadzor hidracije

V kolikor smo pravilno hidrirani, se bolje počutimo, bolje razmišljamo, smo videti bolje in smo na sploh bolj zdravi. LVL ni zgolj še en sledilec aktivnosti, kajti meri tisto, česar ne meri noben drug sledilec, čeprav je to ključna sestavina zdravja – raven hidracije. A ne le meri, uporabniku tudi svetuje. Pametna zapestnica nam namreč v vsakem trenutku pove količino vode, ki jo moramo v danem trenutku spiti, da čez dan kar najbolje funkcioniramo.


Več o LVL/onelvl.com

iBand+ – nadzor sanj je zdaj mogoč

Kaj če bi lahko nadzorovali svoje sanje? Bi leteli kot Superman, morda filozofirali s Platonom? Zdaj lahko! iBand+ je brezžični EEG-trak za glavo, s katerim lahko sprožite lucidne sanje in izboljšate svoj spanec. Nič več premetavanja, potenja, nočnih mor in sanj, v katerih bežite ali se ne morete premakniti z mesta! Sanjajte svoje sanje! Je tudi merilec aktivnosti in pametna budilka, ki uporabnika prebuja s simulacijo naravne svetlobe in prijetnimi zvoki.


Več o iBand+/ibandplus.com

Snapchat Spectacles – snepaj, kar vidiš

Podjetje Snapchat – danes znano le še kot Snap – je predstavilo sončna očala, ki omogočajo fotografiranje in snemanje 10-sekundnih posnetkov, za katere skrbi objektiv, ki pokriva 115-stopinjski kot. Očala so oborožena z brezžično tehnologijo, da bodo lahko uporabniki vsebino nemudoma objavili na družbenem omrežju Snapchat. Posneti bo moč za 30 sekund videomateriala naenkrat. Baterija nudi en dan avtonomije (etui za očala pa jo podaljšuje na teden). Na voljo bodo v treh modnih barvah, in sicer v modri, rdeči in črni.


Več o Snapchat Spectacles/spectacles.com

Basslet – zvočnik na tvojem zapestju

Zapestnica, ki poslušanje glasbe prek slušalk ponese na raven koncerta. Uporabniku namreč omogoča popolnoma novo izkušnjo poslušanja glasbe. Je namreč nosljivi nizkotonec, s katerim uporabnik glasbo ne le sliši, ampak tudi fizično čuti na telesu. Nizkotonec je sestavljen iz dveh ločenih delov – naprave za zaznavanje basov in oddajanje tresljajev ter baterije. Deluje v navezi s katerokoli napravo, ki ima 3,5-milimetrski stereo priključek za slušalke.
Več o Basslet/werteloberfell.com

Prodrone – vaš leteči asistent

Ta dron je videti kot nekaj, kar je ušlo iz vaše najhujše nočne more, a je precej bolj uporaben kot zastrašujoč. Ima namreč par robotskih rok s kremplji v slogu ptice roparice, s katerimi lahko opravlja kopico nalog, ki jih droni do zdaj niso zmogli. »Šestkopter« lahko prenaša predmete, težke do 10 kilogramov, leti 60 km/h do 30 minut in kljubuje vsakršnemu vremenu. Baterija z zmogljivostjo 16.000 mAh mu zagotavlja 30 minut avtonomije.


Več o Prodrone/prodrone.jp

Voyager Golden Record – SMS, ki smo ga poslali Nezemljanom

Ameriška agencija Nasa je imela leta 1977 velike sanje. Želeli so najti Nezemljane in z njimi vzpostaviti stik. S tem namenom so v vesolje poslali sondi Voyager I in Voyager II, ki sta v neznano ponesli tudi časovno kapsulo v obliki zlate gramofonske plošče, ki razlaga človeštvo. Med drugim tudi to, kako se razmnožujemo in kaj jemo. Nezemljane pozdravi v 55 jezikih, ti pa si lahko predvajajo tudi različne zvrsti glasbe ter značilne zvoke našega planeta. Na zadnji strani plošče so navodila za predvajanje. Ob 40-letnici izstrelitve si lahko omislite repliko z digitalnim zapisom z identično vsebino.


Več o Voyager Golden Record

SGNL – telefonirajte s prstom

Zapestnica, ki bo revolucionirala način komunikacije. Omogoča namreč telefoniranje zgolj s prstom! Lahko je zapestnica ali trak za katerokoli ročno ali pametno uro. S pametnim telefonom se poveže prek povezave Bluetooth, zvok do ušesa pa dostavlja s pomočjo prevodne enote BCU (body conduction unit), ki je zadolžena za prenašanje zvoka po telesu. Zapestnica ima vgrajen tudi mikrofon, ki zvok pošilja do sogovornika.


Več o SGNL

DJI Mavic Pro – profesionalni dron, ki ga lahko pospravite v žep

DJI Mavic Pro gre po stopinjah drona GoPro Karma. Tudi ta je namreč zložljiv, a v nasprotju z GoProjevim novincem še precej bolj kompakten, saj ga lahko pospravite v torbico, manjši nahrbtnik oziroma večji žep hlač. Kljub temu ima vse, kar imajo veliki. Upravljamo ga s pametnim telefonom ali posebnim upravljalnikom s krmilnima palicama. Zmore prav vse, kar zmorejo veliki droni, in tudi zato je prav poseben v svoji lastni kategoriji.


Več o DJI Mavic Pro/store.dji.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!