choc-creator
V zraku · tehnologija

Vsi ljubitelji čokolade pozor. Predstavljamo vam trenutno najbolj sofisticirano namizno tovarno čokolade Choc Creater V2 3D. Ta kulinarični 3D tiskalnik ponuja še bolj natančen in zanesljiv tisk čokolade kot smo ga bili vajeni doslej in krepko prekaša stvaritve, ki smo jih zmožni narediti z rokami. Skupaj z napravo dobimo tudi vse potrebne sestavine za izdelavo te ”hrane bogov”, a jasno ne v neomejenih količinah.

Choc Creator V2
4960 €
Choc Edge

3D tiskalnik Choc Creater V2 je primeren tako za ljubiteljske čokoholike kot za profesionalno rabo, saj pri oblikovanju domala ne pozna omejitev. Seveda zadeva ni poceni, a imeti lastno tovarno čokolade pomeni živeti otroške sanje. Tako ali tako pa je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo uporabnost 3D tiskalnikov, potem ko je že pred nekaj leti prodrla v svet kulinarike, začela pohod tudi na domače kuhinjske pulte.

PREBERITE ŠE: Kam po najboljšo čokolado v Evropi?

Izdelava čokolade je za razliko od standardnega postopka s Choc Creatorjem otročje lahka. Terja le nekaj računalniškega znanja (da prav ste prebrali). Postopek priprave je namreč sledeč. Tiskalnik za hrano z najbolj užitnimi kartušami (ki jim lahko uravnavamo temperaturo) prek USB-ja sprejme vse standardne formate datotek za 3D tisk, ki mu služijo kot načrt. To pomeni, da se za nas vse začne in konča na zaslonu oziroma v grafičnem programu, kjer pa kuharske veščine ne štejejo kaj dosti.

Poleg izdelave lastnih tablic lahko s pomočjo brizgalke tiskamo tudi na druge čokolade, na pecivo, na krožnike ali na papir kot dekoracijo, ipd. Uporabimo lahko katerokoli vrsto in barvo čokolade, tako da lahko nastane prava čokoladna mojstrovina, ki nam bi jo zavidal tudi Willy Wonka.

samsung-wam7500-wam6500-2 CES 2015: Novi Samsungovi zvočniki z vsesmernim zvokom prenos Little Riot, Pillow Talk: zapestnica, ki povezuje pare wcii_iMac What Color Is It: spletna stran, ki čas spreminja v barvo kodak-smartphone-designboom01 CES 2015: Kodak začenja pohod med pametne telefone ·