Google ChromeBook 11
V zraku · tehnologija

Google Chromebook 11 je izjemna alternativa tabličnim računalnikom za izjemno dosegljiv denar. Če ste pripravljeni sprejeti nekaj kompromisov in že danes sprejeti prihodnost načina rabe prenosnikov.

HP Google ChromeBook ChromeBook 11
205€
Google Play

Potrebujete računalnik za pregledovovanje spleta, odgovarjanje na spletno pošto, sestavljanje dokumentov in gledanje filmov. Potem vam Google ChromeBook 11 popolnoma zadostuje, če ste pripravljeni sprejeti nekaj kompromisov. Prihodnost računalnikov se namreč seli v oblak in Google ne bi bil Google, če s proizvajalcem HP ne bi zasnoval prenosnega mini računalnika, ki služi prav tem potrebam. Poleg tega, da ta računalnik lahko kupite za izjemno nizko ceno (205 eur), velja poudarit, da gre za izjemno lep in uporaben izdelek.

11″ inčni Google ChromeBook 11, ki tehta vsega 1.04 kg in pravzaprav že smešno lahek, izgleda izjemno kvalitetno in nekoliko spominja na upokojenega Apple MacBooka s primerljivo kvaliteto svetleče plastike. Design prenosnika je domiseln in minimalističen.

Na njemu ne boste našli tudi enega vijaka, odprtine za hlajenje ali ventilatorja. Srce prnosnika predstavlja Samsungov Eynos 5250 procesor, ki mu dela družbo 2GB rama in 16GB SSD diska. Vse relativno skromno vendar preračunano glede na potrebe tega tipa naprave. S 100GB prostora v okviru Google Drive – brezplačno v 3 letih od nakupa, pa je Google poskrbel tudi za hranjenje podatkov uporabnika v oblaku. Prenosnik premore wi-fi, kar je popolnoma logično, na voljo pa bo tudi različica z 4G povezlivostvjo. Google ChromeBook boste napajali z USB micro priklopom, takšnim kot ga uporablja večina pametnih mobilnikov. Baterija pa naj bi omogočala 6 ur avtonomnosti.

Na razploago pa je tudi dvoje USB prikljičkov za zunanje naprave. Obstaja tudi SlimPort video izhod ter izhod za slušalke.

Navduši izjemen zaslon (za ta cenovni razred), ki premore 11.6 inčni panel z resolucijo 1.355 x 768 pikslov. Barve in koti pogleda so odlični glede na poročanja ter prve teste prenosnika. Poleg tega ima na vrhu panela monitorja tudi komunikacijsko VGA spletno kamero.

ChromeBook se kot spodobi poganja Google Chrome OS operacijski sistem, ki je precej spodoben alternativni operacijski sistem, ki bo kar se da hitro precej povezljiv z vašimi Andoid napravami in je Googlov odgovor na bodočo skupno platformo, ki si jo bodo delile tako mobilne kot “delovne” naprave.

Če računalnik potrebujete izključno za domače delo, pregledovanje spleta, vsake toliko sestavo kakšnega dopisa in že danes uporabjate Gmail in morebiti tudi nekatere Google servise, kot so Google Docs. Potem zares ne vidim razloga, da bi posegali po dražjih napravah. Google Chromebook je cenovno izjemno dostopna naprava, z dodano vrednostjo v oblaku.

sony-HMZ-T3W Osebni 3D kino – Sony HMZ-T3W gear-cover Samsung z nostalgično odličnim oglasom za Samsung Gear Instagram Mini Projecteo Mini Projecteo postal Kickstarter uspeh Leica X2 - edicija -
Paul Smith Leica X2 By Paul Smith – ko oblika sledi popolni funkciji · · ·