PicMonkey Collagekameri
V zraku · tehnologija · gadgeti

Dve novi športni kameri s 360-stopinjskim pogledom imata potencial, da korenito spremenita trg njunih konkurentov. Kameri V.360°in 360Fly lahko posnameta videe v polni visoki ločljivosti, mi pa lahko kasneje v urejanju izberemo katere kote posnetka si pravzaprav želimo obdržati.

360Fly
465€
360Fly

Športna kamera V.360° je na trg stopila prva in se prodaja za okoli 414 evrov. Čeprav na prvi pogled izgleda kot baterijska lučka za kampiranje, jo lahko namestimo na GoPro nosilec, hkrati pa se kamera ponaša z visoko kakovostnim tipalom (4k/16 milijonov slikovnih pik) ter s funkcijo “time-lapse”. Če želimo snemati v vodi, potrebujemo daljinsko stikalo, ki prihaja v vodotesnem in natanko palec velikem cilindru. Kamero V.360° pa lahko aktiviramo tudi s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.

PREBERITE ŠE: Akcijska kamera Xiaomi Yi je GoPro kamera za 60 evrov

Športna kamera 360Fly meri okoli 6,3 centimetre v širino in tehta le 138 gramov. Je veliko manjša in lažje jo namestimo tako na stojalo kot tudi na čelade, vesla ali nase. Tudi ta kamera ponuja polno HD izkušnjo in lahko naredi 30 posnetkov na sekundo. Zaradi njene zasnove ujame 360-stopinjski pogled horizontalno in 240-stopinjski pogled vertikalno, kar jo, po mnenju proizvajalcev, uvršča na prvo mesto kamer z najširšim vidnim poljem ter večnamenskostjo. Na trg prihaja to pomlad in sicer za okoli 465 evrov.

Obe kameri sta kompatibilni tako z Androidom kot iOS-om, hkrati pa omogočata da si lahko ogledamo svojo 360-stopinjsko avanturo kar v živo in jo delimo takoj, ko jo uredimo. Športni kameri V.360°in 360Fly sta odporni na znoj, dež, tekočine, pesek in prah ter vodotesni do globine petih metrov.

PicMonkey Collage1 Nokē U-Lock – najpametnejša “u” ključavnica na svetu #kickstarter DSC_6726 SMFX Smart Bulb – žarnica, ki s pomočjo telefona spreminja barve poppy-pourover-3 Poppy Pour-Over, pametni kavni avtomat Trobla - lesen zvočnik za pametne telefone Slovenska ekipa TOK TOK z izpopolnjeno Troblo – lesenim zvočnikom, na Kickstarterju · ·