fbpx

Star Wars: zanimivosti, ki jih še ne veš o novem filmu Vojna zvezd – Zbujena sila

Kaj že vemo o filmu Vojna zvezd – Zbujena sila?

Veste koliko noči nas še loči do premiere novega filma Vojna zvezd (Star Wars)? Če se vam zdi to neumno vprašanje pazite, kajti na svetu so številni oboževalci franšize Vojna zvezd, ki na koledarju vsak dan pridno delajo križce in z nestrpnostjo pričakujejo 18. december 2015, ko na filmska platna prihaja VII epizoda oboževane franšize Vojna zvezd – Zbujena sila. Kljub temu, da nas do premiere loči še kar precej, pa si lahko, da bo čas hitreje minil, pogledamo vse, kar o novem filmu Vojna zvezd že vemo.

Čeprav sta za nami šele dva napovednika in nas v naslednjih 240 in še nekaj dneh čakajo še številne zanimive drobtinice, ki nas bodo vodile do premiere Vojna zvezd – Zbujena sila 18. decembra 2015, pa je nekaj tančnič že padlo. Poglejmo torej vse, kar že vemo o novem filmu Vojna zvezd.

To je glavni zlikovec

Glavni negativec- Kylo Ren.
Glavni negativec- Kylo Ren.

Pozabite na Darth Vaderja, tukaj je Kylo Ren, mož (ali dama) s kontroverznim ”križastim” svetlobnim mečem z vodoravno prečko. Kaj dosti več od tega kako izgleda in, da ima po videnem iz napovednika vezi s starim Imperijem, ne vemo, kot tudi ne ali je zapolnil čevlje Vaderja.

Stormtrooperji v novih oblačilih

Nove uniforme za Stormtrooperje.
Nove uniforme za Stormtrooperje.

Imperialna vojska Stormtrooperjev ima nova oblačila. Z novimi ”uniformami” sicer ni skočila v nekaj povsem drugega, saj ne izgleda tako zelo različno kot prej, je pa kozmetična sprememba vseeno zelo dobrodošla.

Prvi napovednik je še vedno razburljiv


Ogledalo si ga je že preko 77 milijonov ljudi, kar je le 1,07 milijarde manj kot video za skladbo Baby Justina Bieberja. A smo kdaj rekli, da je pravica na tem svetu?!

Igralska zasedba je sestavljena iz starih ljubljencev in novincev

Stara in nova klapa na kupu.
Stara in nova klapa na kupu.

Že nekaj časa je znano, da se bodo John Boyega (Jedi), Daisy Ridley (hčera Hana ali Leie), Adam Driver (negativec), Oscar Isaac (lik v stilu Han Sola), Andy Serkis, Domhnall Gleeson in Max von Sydow pridružili originalni zvezdniški zasedbe sage, torej Harrisonu Fordu, Carrie Fisher, Marku Hamillu, Anthonyju Danielsu, Petru Mayhewu in Kennyju Bakerju. Nekateri novinci so resnično nepopisani listi kar se tiče filmskih vlog in tisti čisti golobradci bodo po vse verjetnosti igrali karakterje kot so Leia, Han in Luke, ko so bili otroci.

PREBERITE ŠE: Drugi filmski napovednik: Star Wars – The Force Awakens (2015)

Od prvega vala vlog pa do danes se je na seznamu nakopičilo še kar nekaj imen. Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie in Billie Lourd (hčera Carrie Fisher), zraven pa naj bi bili tudi Jessica Henwicj, James McCardle, Tony Bailey in Sam Carr. S temi že lahko povežemo like, medtem, ko te neznanka ostajajo za Crystal Clarke, Pip Andersen, Christino Chong, Miltosa Yerolemoua, Grega Grunberga, Warwicka Davida, Maisie Richardson-Sellers, Iko Uwais, Yayan Ruhian, Cecept Arif Rahman, Amybeth Hargreaves in Leanno Best.

Robotu droidu bo ime BB-8

Droid BB-8.
Droid BB-8.

Kot nam je zaupal sam Mark Hamill, je robot droid daljinsko voden robot, ki pa ni CGI kreatura, torej računalniška animacija. To soupada z izjavo Rhiana Johnsona, ki pravi, da se bo režiser JJ Abrams posluževal tudi stare šole. Problem animacije namreč je, da se v preveliko scenah poslovimo od zakonov fizike in prizori prehitro postanejo ”premasivni”. In ko smo ravno pri specialnih efektih…

Vojna zvezd – Zbujena sila ne bo le festival računalniške animacije

Yoda bo tokrat bolj naraven.
Yoda bo tokrat bolj naraven.

Ena glavnih opazk George Lucasove predzgodbne trilogije je bila žalostna podoba nekaterih animiranih likov. Yoda je izgledal naravnost smešno, bitke kot nekaj, kar bi pobrali iz video igre, tudi vesoljske ladje pa niso izgledale naravno. K sreči se Abrams in kompanija zavedajo pasti računalniške animacije. V novem nadaljevanju se bodo tako posluževali bolj praktičnih efektov. To pomeni kombinacijo resničnih lokacij in specialnih efektov, resničnih modelov in resničnih droidov. Izkoriščali bodo prednosti stvaritev, ki se jih lahko dejansko dotakneš in čutiš in s tem animacijo naredili za resnično.

Glasbo za film bo ustvaril John Williams


Precej dobra novica, če se spomnimo, da je prvikrat svojo nalogo kar dobro opravil.

Epizoda VIII in izpeljanke (spin-offi) so že v delu

Rian Johnson bo prevzel krmilo epizode VIII.
Rian Johnson bo prevzel krmilo epizode VIII.

Naslednji datum, ki si ga morajo oboževalci Vojne zvezd debelo podčrtati na koledarju je 26. maj 2017. Takrat namreč v kinematografih pristane epizoda VIII. Režijsko palico nad osmim delom sage, ki se bo dogajala 40 let in dan po Novem upanju, bo prevzel Rian Johnson (Looper). Še prej, v času Božiča leta 2016, nas čaka poslastica v obliki izpeljanke- Rogue One Garetha Edwardsa (Godzilla) s Felicity Jones. Nad še eno izpeljanko pa bo bdel Josh Trank (Chronicle, Fantastic Four).

Zgodba

O uradni zgodbe še ni veliko znanega tako, da je večina scenarijev, ki so se pojavili, zgolj ugibanje.
O uradni zgodbe še ni veliko znanega tako, da je večina scenarijev, ki so se pojavili, zgolj ugibanje.

Seveda kroži že kar nekaj potencialnih različic zgodbe, a ker ne mislimo pokvariti elementa presenečenja, potencialne scenarije preverite na lastno odgovornost. Izdajmo le to, da se dogaja 30 let po bitki za Endor in da sta vrhovni kancler Palpatine kot tudi njegov vajenec Darth Vader mrtva. Saj to ste že vedeli, kajne?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.