Utrip mesta · dom

Na prvi pogled morda običajen stolček, ki preseneti s funkcionalno preprostostjo. Oblikovalski stol iz jesenovega lesa in jekla se zlahka spremeni v pomožno mizico za kavo ali celo knjižno polico. Steel Stool prihaja iz oblikovalskega studia Noon. Gre za koncept, ki ohranja interakcijo, ustvarjeno z dinamiko uporabe različnih materialov, procesom izdelave in oblikovalcem.

Steel Stool
475€
Noon Studio

Tradicionalno angleško rokodelstvo in francoska provansalska surovost sta zaznamovala dizajn in fukcionalnost stola Steel Stool oblikovalskega studia Noon. Gre za izraz neposredne enostavne oblike, ki jo najdemo v antičnem pohištvu iz francoske Provanse in britanskega rokodelstva , ki se je ohranil vse do danes.

Brez vijakov in lepila narejen stol je svojo funkcijo namenil tudi mizici, ki jo sestavimo z dodanim novim elementom. Diagonalne plošče z dodajanjem novih elementov sestavljajo prostor za shranjevanje časopisov, revij ali celo otroških igrač. Več elementov skupaj pa sestavi uporabno knjižno polico, ki daje dizajnu geometrično obliko. Po želji lahko stol “prekucnete” na katero koli stran in tako ustvarite svojo obliko in dizajn.

Precizna izdelava omogoča, da sestavljeni deli, potem ko jih postavite skupaj, obdržijo obliko na svojem mestu.

Odpri galerijo

Stenski pridih barvitosti in umirjenosti Palčke Hanataba. Foto: Nendo Palčke, zaradi katerih boste pozabili na tradicionalen pribor Sejem dom cover Sejem Dom 2014 Uspeh domislnega slovenskega izdelka LLSTOL · · · · · · · ·