Dron Vidious je najmanjši dron s kamero na svetu.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vidius je najmanjši dron na svetu, ki ponuja prvoosebni pogled. Tega omogoča kamera Axis Vidius. V predprodaji bo mini dron s štirimi propelerji naprodaj že za 69 evrov.

Axis Vidius
87 €
Axis Drones

Vidius, najmanjši dron s kamero na svetu, je pravo inženirsko čudo. Podjetju Axis je namreč uspelo ustvariti dron, ki omogoča prvoosebni pogled in meri vsega 10 kvadratnih centimetrov, prek brezžične povezave Bluetooth pa lahko prenaša sliko do ločljivosti 420p. Dron je okreten in izjemno preprost za vodenje. Upravljamo ga z daljinskim upravljalnikom, pametnim telefonom ali tablico, in sicer v treh načinih (tri hitrosti): začetniškem, naprednem in profesionalnem. Strah, da bi ga izgubili s pogleda, je odveč, saj je njegov domet 30 metrov, medtem ko ponoči za njegovo vidnost poskrbijo LED-diode.

PREBERITE ŠE: Micro Drone 3.0 – palček med brezpilotnimi letalniki

3,7V baterija z zmogljivostjo 150 mAh ponuja avtonomijo do 7 minut, kar je sorazmerno malo, a se zato tudi napolni v 20 minutah. Dron Vidius bo mogoče za 69 evrov prednaročiti od 7. januarja 2016, v redni prodaji pa bo cena 87 evrov.

Dron Vidious je najmanjši dron s kamero na svetu.Odpri galerijo
que-es-babypod Babypod: zvočnik, ki glasbo predvaja še nerojenemu otroku Stikbox, zaščitni ovitek in selfie palica v enem Stikbox: ovitek za pametni telefon in palica za selfi v enem 1000x500 5 najuporabnejših nosljivih tehnoloških izdelkov leta 2015 Tipalo za smučarje Piq PIQ: tipalo za natančno analizo smučanja in bordanja ·