Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Dron Vidious je najmanjši dron s kamero na svetu.

Vidius je najmanjši dron na svetu, ki ponuja prvoosebni pogled. Tega omogoča kamera Axis Vidius. V predprodaji bo mini dron s štirimi propelerji naprodaj že za 69 evrov.

Osnovne Informacije
Znamka

Axis

Model

Vidius

Cena

87 €

Trgovina

Axis Drones

Vidius, najmanjši dron s kamero na svetu, je pravo inženirsko čudo. Podjetju Axis je namreč uspelo ustvariti dron, ki omogoča prvoosebni pogled in meri vsega 10 kvadratnih centimetrov, prek brezžične povezave Bluetooth pa lahko prenaša sliko do ločljivosti 420p. Dron je okreten in izjemno preprost za vodenje. Upravljamo ga z daljinskim upravljalnikom, pametnim telefonom ali tablico, in sicer v treh načinih (tri hitrosti): začetniškem, naprednem in profesionalnem. Strah, da bi ga izgubili s pogleda, je odveč, saj je njegov domet 30 metrov, medtem ko ponoči za njegovo vidnost poskrbijo LED-diode.

PREBERITE ŠE: Micro Drone 3.0 – palček med brezpilotnimi letalniki

Mini dron Vidious.
Mini dron Vidious.

3,7V baterija z zmogljivostjo 150 mAh ponuja avtonomijo do 7 minut, kar je sorazmerno malo, a se zato tudi napolni v 20 minutah. Dron Vidius bo mogoče za 69 evrov prednaročiti od 7. januarja 2016, v redni prodaji pa bo cena 87 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
axisdrones.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!