ガナッシュクリームは、すべてのチョコレート愛好家の味覚にとって究極の喜びです。
To sladko smetano je tako enostavno pripraviti in jo lahko uporabite na več načinov: kot glazuro, čokoladno kremo, čokoladno omako, nadev za praline ali čokoladne tartufe, lahko pa jo odišavite s kavo, cimetom ali meto in uporabite, kot nadev za pečene tortne skorje, da dobite instant čokoladno torto.
チョコレートガナッシュ
食材
- 250 g trde čokolade po vaši izbiri
- 250 ml polnomastne smetane
手順
- Čokolado z ostrim nožem drobno sesekljajte; manjši kot so koščki, hitreje in bolj enakomerno se bo čokolada stopila.
- Narezano čokolado dajte v skledo in jo nad paro stopite na nizki temperaturi.
- V loncu zavrite smetano. Vrelo smetano prelijte v stopljeno čokolado in ves čas mešajte, dokler ni zmes gladka. Postavite jo v hladilnik za približno eno uro.
- Nato ganache stepite z električnim mešalnikom, dokler se volumen ne podvoji – približno 10 minut.
- Ko se ohladi ga hranite v hladilniku, dokler ga ne potrebujete.