fbpx

Recept: čokoladni ganache iz samo dveh sestavin

Foto: envato

Ganache krema je ultimativni užitek za vse brbončice ljubiteljev čokolade.

To sladko smetano je tako enostavno pripraviti in jo lahko uporabite na več načinov: kot glazuro, čokoladno kremo, čokoladno omako, nadev za praline ali čokoladne tartufe, lahko pa jo odišavite s kavo, cimetom ali meto in uporabite, kot nadev za pečene tortne skorje, da dobite instant čokoladno torto.

Čokoladni ganache

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g trde čokolade po vaši izbiri
  • 250 ml polnomastne smetane

Navodila

  1. Čokolado z ostrim nožem drobno sesekljajte; manjši kot so koščki, hitreje in bolj enakomerno se bo čokolada stopila.
  2. Narezano čokolado dajte v skledo in jo nad paro stopite na nizki temperaturi.
  3. V loncu zavrite smetano. Vrelo smetano prelijte v stopljeno čokolado in ves čas mešajte, dokler ni zmes gladka. Postavite jo v hladilnik za približno eno uro.
  4. Nato ganache stepite z električnim mešalnikom, dokler se volumen ne podvoji – približno 10 minut.
  5. Ko se ohladi ga hranite v hladilniku, dokler ga ne potrebujete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!