fbpx

5 privlačnih destinacij, ki so dosegljive z brniškega letališča

Foto: envato

Brniško letališče je z letošnjo jesenjo še povečalo frekvenco letov, zato smo preverili, katere so najbolj privlačne destinacije, do katerih lahko poletite kar iz osrednjega slovenskega letališča.

Amsterdam

Nizozemska prestolnica se ponaša z vrsto zgodovinskih stavb, prekrasnimi kanali in čudovitimi muzeji ter pestrim nočnim življenjem. Z ladjo se lahko zapeljete po širnih kanalih in občudujete utrip mesta z druge perspektive, ali pa se sprehodite p katerem izmed mestnih parkov, ki se v jeseni obarvajo v čudovite barve.

Vabi vas vrsta umetniških galerij in nakupovalnih ulic, pa muzej Anne Frank, kjer vas bo pretresla tragična zgodovina mesta med drugo svetovno vojno. Prav tako v Amsterdamu lahko raziskujete najrazličnejše muzeje, primerne za vse starosti. Od Van Goghovega muzeja, v čast slovitemu nizozemskemu umetniku, pa Rijksmuseum s svetovno znano »Nočno stražo« slikarja Rembrandta.

Foto: Unsplash/Agustin Diaz

Zürich

Mesto, ki se nahaja v osrčju Evrope, ponuja vse sodobne ugodnosti kozmopolitske metropole, ne da bi žrtvoval svojo naravno plat. Živahno mestno dogajanje, raznoliki muzeji in živahno nočno življenje Zürich uvrščajo med najprivlačnejša švicarska mesta.

Tudi ljubitelji neokrnjene narave pridejo na svoj račun, saj mesto predstavlja dobro izhodišče za obisk švicarskih Alp. Zürich je sicer švicarsko gospodarsko in izobraževalno središče, ki se po kakovosti življenja že leta uvršča v sam svetovni vrh.

Foto: Unsplash/Rico Reutimann

Istanbul

Cesarsko mesto na stiku dveh celin nikoli ne razočara. Bolj uglajeni evropski del z veličastnimi stavbami, kakršni sta Aya Sofya in palača Topokapi, ali njegova malce bolj divja azijska plat, s prekrasnimi parki in tramvaji. Največji biser mesta je brez dvoma Aya Sofya, prekrasna mošeja, ki je skozi stoletja doživela številne preobrazbe.

Cerkev, ki je zrasla na temeljih poganskega templja, se je ob padcu Konstantinopla spremenila v mošejo, ob nastanku turške republike pa jo je Mustafa Kemal Atatürk razglasil za muzej. Pa ne le to, Istanbul s svojimi mošejami, palačami, parki in odlično kulinariko popotnikov nikakor ne razočara.

Foto: Unsplash/Ahmet Kahveci

London

Otoška prestolnica, ki nikoli ne spi, vsako leto privabi na milijone turistov. Ne le ikonične stavbe, upodobljene širom po svetu, tudi široka paleta muzejev in britanska monarhija, so razlogi, zakaj velja to mesto obiskati še to jesen. London se namreč lahko pohvali z več kot 170 muzeji.

Skočite na London Eye, od koder se razgleda razgled na celotno mesto, ali pa si oglejte katero izmed ikon kakršne so Big Ben, London Bridge, Westminster Abbey itd. Sprehodite se po katerem izmed skrbno oblikovanih londonskih parkov in si oglejte menjavo straže pred Buckinghamsko palačo.

Foto: Unsplash/Luke Stackpoole

Bruselj

Belgijska prestolnica se lahko pohvali z bogato zgodovino, arhitekturo in kulinariko, obenem pa v svojih uličicah skriva simpatične trgovinice in zanimive grafite. Mesto, ki ga popotniki opisujejo z besedami kot so nenavaden, bizaren, prijeten in topel, je kraj, kjer se venomer nekaj dogaja. Najbolj živahno je dogajanje na veličastnem trgu Grand Palace, ki sodi med najbolj prepoznavne trge na zemeljski obli.

Mesto je močno zaznamoval arhitekturni izraz s preloma 19. stoletja, zadnje čase pa postaja vse bolj priljubljeno tudi med ljubitelji umetnosti. Ker so cene nepremičnin znatno nižje od tistih v Parizu, se komercialne galerije odločajo prav za selitev v Bruselj.

Foto: Unsplash/Alicia Abeloos

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!