Jahorina – snežna zabava 30 kilometrov od Sarajeva

Jahorina
Jahorina

Smučarski center v bližini Sarajeva poznamo vsi, ki smo kot otroci ali odrasli zadrževali dih ob uspehu Jureta Franka in njegovih smučarskih kolegov, ko so na zimskih Olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984 nizali uspehe in nam v še bivši državi prinesli prvo olimpijsko medaljo.

Po vojnem razdejanju Jahorina zopet privablja smučarje iz vse bivše države. Približno 20 kilometrov smučarskih prog ni med najdaljšimi, tereni niso med najbolj strmimi, a vzdušje na smučišču in v restavracijah, klubih in barih od Jahorine do 30 kilometrov oddaljenega Sarajeva je brez primere.

Smučarski center se vsako leto bolj razvija, danes devet vlečnic lahko prepelje več kot deset tisoč smučarjev v eni uri, snežna odeja je zagotovljena od oktobra do maja, če ni dovolj naravnega snega, imajo naprave za izdelavo umetnega. Torej, smučanje je zagotovljeno, med 12. in 15. decembrom pa se bo začela tudi sezona divje zabave. Otvoritveni konec tedna, imenovan Snow Show, bo na smučišča privabil tudi didžeje, godce turbo folk glasbe, pop glasbenike in seveda ogromno zabave željnih od Slovenije do Srbije.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
http://www.jahorina.ba

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!