fbpx

Jamie Oliver razkriva skrivnost popolno pečenega zrezka: mehko, sočno in neustavljivo okusno!

Foto: envato

Se sprašujete, kako pripraviti steak, ki bo popolnoma sočen, mehak in polnega okusa? Če želite doma pričarati vrhunski obrok, je ta recept prava izbira!

Skrivnosti pečenega steaka po receptu Jamieja Oliverja!

Priprava steaka se morda zdi preprosta, vendar zahteva nekaj pozornosti do podrobnosti. Jamie Oliver svetuje nekaj ključnih trikov, da meso postane mehko in sočno.

Med najpomembnejšimi koraki je ta, da steak vzamete iz hladilnika pol ure pred peko. Ta korak, ki ga mnogi spregledajo, zagotavlja enakomerno pečenje in boljši okus.

Pečeni steak

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • pljučni goveji file (debelejši kos za večjo sočnost)
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Navodila

Korak 1: Meso približno 30 minut pred peko vzemite iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo. Tako bo pečenje enakomerno, in bo ohranilo več sočnosti. Korak 2: Premažite ga po obeh straneh z olivnim oljem, nato pa ga po okusu začinite s soljo in poprom. To bo poudarilo naravni okus mesa. Korak 3: Segrejte ponev z debelejšim dnom. Segrevajte, dokler ni zelo vroča, vendar pazite, da ne začne kaditi. Dodatno olje v ponvi ni potrebno, saj je biftek že premazan z oljem. Korak 4: Položite meso v vročo ponev in ga pecite. Obrnite ga vsako minuto, da se enakomerno speče in ohrani sočnost. Čas peke prilagodite svojim željam: za srednje pečen steak pecite 4–6 minut, za bolj pečenega nekoliko dlje. Korak 5: Popecite še robove, še posebej tam, kjer je več maščobe. To bo ustvarilo hrustljavo skorjico, ki bo dodatno obogatila okus.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.