Jernejkitchen je slovenski kulinarični blog, ki sta ga zakrivila nadarjeni “chef” Jernej in ustvarjalna fotografinja Maja. Kreativni dvojec pa te dni ne počiva, saj se je odločil oblikovati in izdelati PDF knjižico z osnovnimi recepti priprave kislega testa in kruha, iz katere bo nekoč nastala čisto prava kuharska knjiga.
O najbolj “Pinterest-friendly” slovenskemu kulinaričnemu blogu Jernejkitchen smo že pisali. Tokrat naj vam predstavimo novost, ki jo je za nas pripravil kreativni dvojec, ki želi s svojim kulinaričnim projektom navdušiti ljudi za ustvarjanje v kuhinji. Jernej – nadarjeni “chef”, ki kreira omamne jedi in sestavlja čudovite krožnike, ki so prava estetska poslastica – in Maja – dekle, ki ji srce zaigra ob misli na fotografijo, oblikovanje in uživanje ob dobri hrani – sta namreč oblikovala in izdelala PDF knjižico z osnovnimi recepti priprave kislega testa in kruha, tako s kvasom, kot tudi s kislim testom. Brezplačna knjižica, ki bo od 30. marca dalje na voljo na spletni strani Jernejkitchen, je nekakšno ogrodje, osnutek, ki ga želita Jernej in Maja v bodoče nadgrajevati in dodajati vedno več receptov, tako, da bo iz male knjižice nekoč nastala čisto prava kuharska knjiga.
PREBERITE ŠE: Jernejkitchen – najbolj “Pinterest friendly” slovenski kulinarični blog
Toda, zakaj ravno kruh?
Zato, ker je Jerneju kruh že od nekdaj predstavljal izziv, hkrati pa tudi ogromen užitek. Ker je pred leti odkril kruh s kislim testom, kar je popolnoma spremenilo njegov pogled na pripravo in izdelavo kruha, pa tudi na kvaliteto. Ker je odkritju sledilo kreiranje in razvijanje lastnih receptov, ki bi jih rad delil tudi z nami, in ker ga proces priprave kruha vedno znova osreči in navduši, rezultat pa močno odraža njegovo počutje, letni čas, namen in zgodbo, ki je vsakič drugačna.
Ustvarjalni dvojec lahko spremljamo tudi na Facebooku, Pinterestu in Instagramu.
Več informacij:
www.jernejkitchen.com