fbpx

Kafetjera Duo: Inovativna nadgradnja tradicionalnega “french pressa”

Kafetjera Duo

Kafetjera Duo je inovativna nadgradnja tradicionalnega “french pressa”, enostavne naprave za pripravo kave brez kavne usedline, ki jo je leta 1929 patentiral italijanski oblikovalec Attillio Calimani.

Oblikovalski studio Fellow se je odločil nadgraditi tradicionalno kafetjero za pripravo kave brez kavne usedline in oblikoval Duo, inovativno nadgradnjo vsem poznanega “french pressa”. Po zaslugi dvojnega filtra, skritega v prelepo dizajnirani zunanjosti iz nerjavečega jekla, se lahko sedaj za vedno poslovimo od motečih kavnih zrnc in neokusne kavne usedline, ki se še preveč rada nabere v naši jutranji skodelici kave.


Uporaba Dua je povsem enostavna – v zgornji predel nasujemo zmleto kavo, prilijemo vrelo vodo in močno premešamo. Po nekaj minutah z zasukom zgornjega dela v stekleni predel naprave spustimo slap sveže kuhane kave, s katero lahko napolnimo do štiri skodelice kave. Duo sestoji iz zgornje komore iz nerjavečega jekla, integriranega dvojnega filtra, silikonskega pokrovčka in držala ter ročno pihanega steklenega spodnjega predela.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!