Kaj otroci jedo v šolah za kosilo po svetu?

Ste se že kdaj vprašali, kako izgledajo šolska kosila po svetu? 12-letna šolarka Martha Payne s serijo fotografij, ki prikazujejo, kaj otroci po svetu jedo za kosilo v javnih šolah, odgovarja na vsa naša vprašanja…

Sem ter tja bi se morali vprašati, kako izgledajo šolska kosila po svetu, saj so le-ta dober pokazatelj stanja ozaveščenosti o zdravi prehrani držav. Pomembno je, da naši otroci jedo zdravo, in da v javnih šolah in vrtcih dobijo na krožnik jedi iz kakovostnih sestavin, pripravljene na čimbolj zdrav način. To pa so dandanes prej sanje kot resničnost. S porastom ponudbe “prazne” procesirane hrane, ki je seveda tudi poceni, je ponudba šolskih kosil dandanes skrb vzbujajoča. Tega se zaveda tudi 12-letna Škotinja Martha Payne, ki je s pomočjo svojega očeta in verige restavracij Sweetgreen pripravila serijo fotografij, ki prikazujejo, kaj otroci jedo v šolah za kosilo po svetu. Z zanimivim projektom želi ozaveščati, da procesirana, preslana in večinoma ocvrta hrana, ki je stalnica v njeni šoli, ni primerna za šolske otroke. Na fotografijah z lično aranžiranimi jedmi šolskih obrokov, preverimo, kje po svetu otroci jedo najbolj zdravo in raznoliko.

PREBERITE ŠE: Kaj otroci na različnih koncih sveta jedo za zajtrk

Kako izgledajo šolska kosila po svetu?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Besede, ki jih moramo izreči svojim staršem preden bo prepozno