Kaj pomaga pri mačku? 5 nenavadnih načinov, ki jih je podprla znanost

Vsak izmed nas ima svoje zdravilo, ki bolj ali manj uspešno pozdravi mačka, med najbolj pogoste pa spadajo razne pijače z elektroliti, mastna hrana ali pa voda in aspirin. Maček je po navadi posledica dehidracije, saj je alkohol diuretik. Glavobol, slabost, suha usta, utrujenost in omotica – vse to so značilnosti mačka, ki pa si ga želimo seveda čim prej pregnati. Kaj pozdravi mačka? Tukaj je pet nenavadnih načinov, ki jih je podprla znanost.

Kaj pozdravi mačka – 5 nenavadnih načinov, ki jih je podprla znanost:

Hruške in hruškov sok

Sploh ne želite, da pride do mačka? Potem pred žuranjem pojejte kakšno hruško Nashi ali pa spijte hruškov sok. Glede na to študijo, ki so jo opravili v Avstraliji, naj bi hruška Nashi preprečila mačka. Profesor Manny Noakes, direktor raziskave na oddelku za prehrano in zdravje na Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), je za ABC povedal, da imajo hruške vpliv na količino alkohola v krvi takoj po vnosu alkohola v kri.

Beluši

Tudi beluši naj bi pripomogli k hitrejši razgradnji alkohola v telesu. V raziskavi iz leta 2009 so raziskovalci ugotovili, da aminokisline v beluših povečajo hitrost celic, ki delajo na razgradnji alkohola ter tako preprečujejo škodo, ki nastane zaradi strupenih stranskih učinkov.

PREBERITE ŠE: Hangover Bar: v Amsterdamu odprli prvi bar na svetu za zdravljenje mačka

Kaj pozdravi mačka?
Kaj pozdravi mačka?

Vadba

Nedavna študija, ki je bila septembra objavljena na British Jorunal of Sports Medicine, je pokazala, da naj bi že najbolj osnovna tedenska vadba (vsaj 150 minut zmerno intenzivne vadbe) potencialno preprečevala nekatere škodljive posledice pitja alkohola. Po mnenju raziskovalcev raziskava ne kaže na to, da vadba popolnoma izniči učinke alkohola, ampak pokaže, kako pomembna je telesna aktivnost za naše splošno zdravje.

Ingver

Ingver vsebuje cink, magnezij in krom, kar pomaga preprečiti mrzlico, vročino in čezmerno potenje, poroča Medical Daily. Prav tako lahko zmanjšuje bolečino in vnetja, ingverjev čaj pa naj bi pomagal tudi pri borbi z mačkom.

Pire krompir

Gastroenterologi pravijo, da naj bi uživanje pire krompirja pred konzumiranjem alkohola pomagalo preprečiti mačka, poroča Medical Daily. ”Ne gre za ‘delanje podlage’, ampak če vnesemo mastno hrano pred pitjem alkohola, bo ta v dvanajstniku (prvi del tankega črevesa) upočasnila praznjenje želodca, tako da tudi pijača ne bo tako hitro zapustila želodca. To pomeni, da ne boste tako hitro pijani in to lahko pomeni milejšega mačka,« je za Daily Mail povedal Nick Read, gastroenterolog in medicinski svetovalec pri IBS Network.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!