fbpx

Kaj pomeni, če v sanjah padate ali vas nekdo lovi?

Kaj pomenijo ponavljajoče se sanje?

Foto: envato

Kolikokrat ste sanjali, da ste spet v šoli, čeprav ste končali šolo pred vsaj desetimi leti ali da vas je partner prevaral, da vas je nekdo preganjal? Verjetno večkrat. Pa ste se kdaj vprašali, kaj pomenijo te sanje, zakaj se tako pogosto ponavljajo in zakaj jih ima večina ljudi, ne samo vi?

Če je odgovor na vsa vprašanja pritrdilen, berite naprej. Te sanje, ki se morda celo leta ponavljajo, imajo svoje korenine v človeški psihi.

Razkrivamo vam, njihov pomen.

Sanje, v katerih padete

Sanje, v katere padete, so v večini primerov sanje, ki se ponavljajo in se ne zgodijo le enkrat, in so tudi ene od sanj, ki se zgodijo skoraj vsem ljudem na svetu. Če sanjate o padcu, razmislite, kako se počutite v svojem življenju in ali vam primanjkuje podpore bližnjih ljudi. Te sanje se lahko zgodijo tudi zaradi občutka, da izgubljate nadzor nad svojim življenjem zaradi stresnih situacij, ki jih doživljate.

Poglejte vase, kje se nahaja težava. Foto: Craig Gary / Pexels

Sanje, v katerih padete, vam govorijo, da se morate obrniti vase in odkriti, kaj potrebujete, da se počutite stabilno. Poskusite se tudi spomniti, kako ste se počutili med padcem, ste bili panični ali mirni.

Če ste začutili mir, bi morali v življenju še naprej slediti svoji intuiciji in se ne ravnati po navodilih drugih ljudi.

Sanje, v katerih ste spet v šoli

Če ste v sanjah spet v šolskih klopeh, je zelo verjetno, da boste doživeli stresne spremembe v poslovnem okolju. Morda se bojite neuspeha in se počutite, kot bi bili spet otrok v šoli pred profesorjem – vendar ne skrbite.

Tovrstne sanje vam kažejo, da ni nič narobe, tudi če delate napake in da se skoznje lahko naučite dragocenih lekcij.

V sanjah ste odpotovali v šolske klopi Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Pot do uspeha je tlakovana z neuspehi, zato le počasi. Verjemite vase in bodite vztrajni.

Sanje, v katerih niste pripravljeni na izpit

To so sanje, ki se pogosto zgodijo uspešnim ljudem, ki so v vsakem trenutku pripravljeni na delo. Če spadate med te ljudi, je zelo možno, da si nenehno postavljate izjemno visoke standarde in vas skrbi, da niste dovolj dobri, ne glede na to, da vsi okoli vas trdijo, da ste uspešni in odlični v tem, kar počnete.

Te sanje vam nakazujejo, da se bojite neuspeha, pa tudi, da bi si morali dati malo več ljubezni. Ne bodite tako strogi do sebe.

Sanje, v katerih vas partner vara

Če sanjate, da vas partner vara, to ne pomeni nujno, da vaš partner to res počne in da imate slutnjo. Te sanje so vaše in so povezane le z vašo negotovostjo, čustveno nedostopnostjo in skrbjo, da vas bo partner zapustil.

Neprijetne sanje, zbudite se v solzah, vas partner res vara? Foto: Kat Jayne / Unsplash

Če pogosto sanjate, da vas partner vara, pomislite, kaj za vas pomeni varanje. Se vam zdi, kot da ste se z nečim zadržali, se počutite, kot da ste se z nekaterimi odločitvami, ki ste jih naredili, prevarali in iščete izhod iz situacije, v kateri ste?

Ali pa morda čutite pomanjkanje povezanosti v odnosu in ne veste, kako to sporočiti? Vsekakor je pogled nazaj in pogovor s partnerjem vedno dobra rešitev.

Sanje, v katerih vas nekdo lovi

Če sanjate, da vas nekdo lovi, in sploh ne veste, kdo je, čeprav se vam zdi, da vam je za petami, je čas, da se vprašate, od česa bežite v resničnem življenju in kakšne težave vas mučijo.

Od česa bežite? Foto: Dmitriy Ganin / Pexels

Te sanje vam kažejo, da ste pod velikim stresom in da niste prepričani, kako se z njim spopasti, zato se vam zdi, da je beg edina rešitev. Beg v vas povzroča veliko zaskrbljenosti, saj imate občutek da vas bodo težave dohitele.

Poglejte vase in poskusite najti moč v sebi, da se soočite s težavami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!