fbpx

Kaj pomeni ghostanje: 8 sporočil, ki jih lahko pošlješ, če se ti zdi, da partner izgublja interes zate

Foto: Bruno Emmanuelle / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste spoznali nekoga, ki je v vas prebudil interes in se z njim nekajkrat podružili, nato pa je oseba na vaša sporočila nehala odgovarjati ali pa je odgovorila šele nekaj dni kasneje? Takoimenovano "ghostanje" v nikomur ne prebudi najlepših občutkov, vendar pa ne pomeni, da se morate sprijazniti, da se je odnos zaključil. Za vas smo pripravili 8 sporočil, ki jih lahko pošljete, če se vam zdi, da vaša simpatija izgublja interes- le-ta vam bodo razkrila, ali si potencialne zveze res ne želi ali pa morda preprosto ni imela časa.

Če se vam je zgodilo, da vam je izbranec kar naenkrat nehal odgovarjati ali pa si je za vsako novo sporočilo vzel več časa kot prej, potem se gotovo sprašujete, če je nekaj narobe. In velikokrat imate prav.

Raziskave kažejo, da je kar 91% uporabnikov aplikacij za zmenke odnos že zaključilo s takoimenovanim ghostanjem oz. tem, da so prenehali odgovarjati na sporočila. Tak način nikakor ni spoštljiv, vendar pa se morate zavedati, da veliko ljudi ni največjih ljubiteljev direktnosti in da tovrstna prekinitev ne pomeni, da ste storili karkoli narobe– marsikdo preprosto ugotovi, da na resno zvezo še ni pripravljen ter se odloči za lažjo pot, torej “ghostanje”.

Vedno pa obstaja možnost, da oseba za hitre odgovore preprosto ni imela časa– vsem se je že kdaj zgodilo, da smo imeli preveč dela, da bi lahko o zmenkih sploh razmišljali ali pa smo naleteli na nepričakovane osebne težave. Zato predlagamo, da situacijo s simpatijo razčistite– tako vam bo popolnoma jasno, ali se splača, da vlagate energijo ali pa je najbolje, da odnos zaključita. Za vas smo pripravili 10 sporočil, ki jih lahko pošljete, če se vam zdi, da vaš potencialni partner izgublja interes.

Ghostanje za nikogar ni najbolj prijetno Foto: Mart Production / Pexels

1. “Že nekaj časa se nisva slišala. Ti je še do pogovora?”

Marsikdo se direktnosti boji, ker ga je strah zavrnitve, vendar pa se morate zavedati, da boste le tako točno vedeli, ali se še splača v odnos vlagati energijo. Prav tako ne imejte občutka, da boste izpadli obupano– tega, da imate interes, se vam nikakor ni potrebno sramovati.

2. “Z veseljem bi te še kdaj videla.”

To sporočilo pošljite predvsem, če se vam zdi, da oseba, ki vas zanima, ni ravno človek, ki bi se konstantno pogovarjal preko sporočil. Marsikdo za tak način ni najbolj “talentiran”, vendar pa to nikakor ne pomeni, da je za vas izgubil interes. Če pa je situacija drugačna, boste z direktnostjo vsaj takoj vedeli, pri čem ste.

3. “Hej, ravno se odpravljam na vadbo. Imaš kakšno glasbeno idejo?”

Za marsikoga je glasba jezik ljubezni, poleg tega pa boste na tak način vedeli, ali imata s simpatijo podoben glasbeni okus. Kljub temu opozarjamo: če se pogovor na tak način ne začne oz. vam oseba takoj po predlogu zopet neha odgovarjati, je to slab znak.

Za marsikoga je glasba jezik ljubezni Foto: Tirachard Kumtanom / Pexels

4. “Ne boš verjel, kaj se mi je danes zgodilo.”

Eden od temeljev zdrave zveze je brez dvoma sproščenost in nobenega razloga ni, da se s simpatijo ne bi pogovarjali na enak način kot s prijateljicami. Poleg tega vam bo tak začetek pogovora razkril, ali osebo sploh zanimate.

5. “Si za, da greva danes na pico?”

Druženje ob slastni pici zagotavlja sproščenost, vendar pa bo hkrati pokazalo, ali se oseba z vami želi videti. Če vam potencialni partner odgovori, da žal nima časa, počakajte, ali bo predlagal drug datum. Če tega ne stori, ste dobili svoj odgovor.

6. “Hej, nekaj časa se že nisva pogovarjala. Je vse OK?”

Kratko in jedrnato vprašanje bo vaši simpatiji dalo priložnost, da vam razloži, zakaj so njeni odgovori kar naenkrat postali redkejši. A pozor: marsikdo se bo soočenju poskusil izogniti tako, da se bo delal, da je vse v redu ali pa si izmislil izgovor. Tu je nujno, da ste nekoliko nekoliko iznajdljivi in da spremljate, kako komunikacija poteka v prihodnje.

Bodite kratki, jedrnati in direktni Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash

7. “Lepo te je bilo spoznati, vendar se mi zdi, da imava drugačne želje.”

Tako sporočilo pošljite, če se vam imate občutek, da osebo zanima le občasno, neresno druženje. S tem seveda ni nič narobe, vendar pa ni nobenega razloga, da bi odnos nadaljevali, če so vaše želje drugačne.

8. “Kako je bilo na sestanku?”

To sporočilo je najbolj primerno, če imate občutek, da je oseba zelo zaposlena in da je to najbolj verjeten razlog za pozne odgovore. Predlagamo, da ga povprašate o sestanku, srečanju, zabavi… o kateri vam je razlagala, ko ste jo nazadnje videli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!