Kaj v ogledalu vidi otrok in kaj odrasli? Pripravi se na šok!

Ogledalo: odrasel vs. otrok

Razlika, kaj v ogledalu vidi otrok in kaj odrasli, je izjemna. Sovražim svoje lase, usta, nos … Ko se v ogledalu gledamo odrasli, večinoma vidimo samo napake. Kot otroci smo zadovoljni s tem, kar imamo, kot odrasli pa vidimo le lepotne hibe in si zamišljamo, kakšni bi bili, če bi imeli drugačne lase, večje prsi, manjši nos ... Ko rastemo, ne prerastemo samo oblek, kolesa, postelje in podobnega, ampak tudi samozavest. Preveri, kaj v ogledalu vidi otrok in kaj odrasli.

Ogledalo, človekov prijatelj ali sovražnik? Odvisno, koga vprašaš. Otroci vidijo svet bolj preprosto kot mi, odrasli. Ne obsojajo drugih na podlagi njihovega videza, ne iščejo v vsem napak in so pri svojih dejanjih iskreni. Vrline, ki bi jih želeli imeti tudi odrasli.

PREBERITE ŠE: Inteligento ogledalo Lucy – naravno svetlobo v vsak dom!

Včasih bi si kot odrasli želeli, da bi na svet znali gledati skozi otroške oči.
Včasih bi si kot odrasli želeli, da bi na svet znali gledati skozi otroške oči.

Te se na poti odraščanja nekje izgubijo in kot odrasli se vseskozi primerjamo z drugimi. Toda če bi bili vsi enaki, bi bil svet hudičevo dolgočasen, kajne? In vedite, da so samozavestni ljudje – ne arogantni – desetkrat bolj privlačni kot ljudje lepega obraza, a s slabim mnenjem o sebi. Ta posnetek plastično pokaže, kako bi se morali nehati spotikati ob napake vsakič, ko se pogledamo v ogledalo. Ker če svoj um vseskozi treniraš, da vidi le negativno, bo to postala navada. Življenje pa je precej več kot samo zunanjost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!