fbpx

Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa?

Novo razmerje vs. dolgotrajno razmerje

Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa? Ljubezen in zaljubljenost sta dve različni stanji. Zaljubljenost pomeni, da se zaljubimo v podobo nečesa, po čemer hrepenimo. Zaljubimo se v podobo človeka, za katerega si želimo, da bi bil tak, kot ga vidimo mi. Ljubezen pa prevzame krmilo (ali pa tudi ne), ko svet nehamo gledati skozi rožna očala, ko ta človek ni več popolna projekcija naših pričakovanj in v razmerje vstopi resničnost. Zato sta novo in dolgotrajno razmerje dve povsem diametralni sliki. Poglejte si primerjavo med še svežo zvezo in zvezo, ki traja že dlje časa. Bo kar držalo, kajne.

Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa? Na začetku zveze pogosto čutimo metuljčke v trebuhu in izkazujemo kar pretirano navdušenje nad novim partnerjem. A po tem, ko smo v razmerju dlje časa, vznemirjenost, ki je prisotna na začetku romance, postopoma zbledi in v razmerje vstopi resničnost.

PREBERITE ŠE: Znanstveno dokazani triki za dolgo vroče razmerje

Sveže razmerje in dolgotrajno razmerje sta nekaj povsem drugega.
Sveže razmerje in dolgotrajno razmerje sta nekaj povsem drugega.

Ko nehamo na osebo gledati skozi rožnata očala, skozi katera je vse videti popolno in ljubko, in ko padejo vse maske, na plan udarijo tudi slabe lastnosti, in kar je bilo morda še včeraj prikupno, se danes izkaže za čudaško. Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa? Marsikaj …

Kaj vse se spremeni v razmerju, ko smo v zvezi dlje časa?


Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.