fbpx

Kako barve oblačil vplivajo na vaše razpoloženje?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Kakšne barve oblačila nosite? Modra upočasni srčni utrip in je idealna za sproščen občutek, rdeča pa povečuje samozavest in kaže pogum. Barve, s katerimi se boste obdali, bodo vplivale na vaše razpoloženje.

Barve oblačil vplivajo na naše razpoloženje bolj, kot si mislimo. Če se tega zavedamo, lahko že zjutraj z izbiro pravih barv poskrbimo za lastno boljše počutje. S tem sami sebe podpremo bodisi pri pomembnih dogodkih ali pa se zgolj napolnimo s pravo energijo za lahkotnejše premagovanje vsakodnevnih ovir.

Torej, ne oblecite si nečesa samo zato, ker se ta barva morda dobro prilega vašim lasem ali očem, ampak pazite, kako bo vplivala na vaše razpoloženje.

Mnogi ljudje nezavedno izberejo barve glede na to, kako se v tistem trenutku počutijo.

Poglejmo, kako kakšna barva oblačil vpliva na vas.

Rdeča

Rdeča oblačila povečujejo samozavest in prispevajo k izstopanju v množici. Pokaže pogum in olajša sprejemanje odločitev. V veliki večini sveta ta barva nosi avro nevarnih strasti in spolnosti. Na primer, v Indiji je to barva obleke, ki jo nosi nevesta na poroki. Učinek rdeče omili bela ali bež.

Izžarevate samozavest! Foto: Adrian Rra / Unsplash

Rumena

Ta sončna in pozitivna barva vam pomaga, da se približate ljudem, tudi tistim, ki jim lahko rečete, da so arogantni ali precej sramežljivi. Če se odločite za rumeno kombinacijo, pazite, da ne pretiravate z rumeno. Dovolj je en detajl, lahko je na primer majica, krilo, čevlji, torbica, šal, vendar ne vse skupaj v isti barvi.

Modra

Je popolno nasprotje rdeče. Upočasni srčni utrip in znižuje krvni tlak ter je idealna za sproščen občutek. Prav tako ta barva ustvarja pozitiven prvi vtis pri drugih ljudeh in je idealna za recimo razgovor za službo ali druženje z nekom, ki vam je všeč. Če je odtenek modre preveč temen, ga lahko omilite s svetlimi barvami.

Zelena oblačila pomirjajo. Foto: Tengyart / Unsplash

Zelena

Ta barva pomirja in osveži. Torej, če se želite počutiti tako, oblecite nekaj zelenega. Ima veliko odtenkov, zato je primerna za vse, torej vsak najde odtenek, ki mu pristaja. Zeleno bo poudaril dodatek nevtralnih barv. Na razpoloženje bodo dobro vplivala tudi oblačila nevtralnih barv z dodatkom recimo zelene ogrlice.

Vijolična

Je kot nalašč za ustvarjanje vtisa izkušenega in samozavestnega moškega. Tako kot modra je odlična izbira za pozitiven prvi vtis. Spodbuja ustvarjanje občutka duhovnosti, vas na neki način povzdigne nad vsakdanje, zemeljske stvari. Mlademu obrazu daje odmerek resnosti in zrelosti. Vijolična barva se odlično dopolnjuje s pastelnimi odtenki.

Črna

To je barva, ki pristaja skoraj vsem in je znana po tem, da ustvarja tanjši vizualni učinek in prispeva k bolj elegantnemu videzu. Po drugi strani pa črna pušča vtis žalosti in tako lahko vpliva na razpoloženje uporabnika. Če želite videti bolj elegantno in manj žalostno, jo kombinirajte z detajli živih barv.

Ni ga čez elegantno črno barvo! Foto: Andrey Zvyagintsev / Unsplash

Oranžna

Ta barva je kombinacija značilnosti rumene in rdeče. Je odličen stimulator za različne aktivnosti, pa tudi za prebujanje ustvarjalnosti. Odlično je videti v kombinaciji s hladnimi in nevtralnimi barvami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!