Kako hitro je prehitro, da bi se preselila skupaj: 15 stvari, o katerih je treba razmisliti

Foto: IG couple
Zadnjič posodobljeno: :

Ste pripravljeni na velik mejnik v zvezi? Ampak, ali je še prezgodaj, da bi se vselila skupaj?

Odločitev, da se preselite k partnerju je velik korak v vsakem odnosu, toda vedeti, kdaj je pravi čas, je lahko zahtevna odločitev. Če se preselite prehitro, namreč tvegate, da boste svojo zvezo uničili, še preden se bo sploh začela.

Odločitev za skupno selitev je odvisna od več dejavnikov, od financ do načina, kako se spopadate (ali ne) s težavami v odnosih.

Odnos vsakega para je edinstven in se razvija z drugačno hitrostjo, zato je učenje, kako hitro je prezgodaj, da bi se preselili skupaj, individualna stvar. Običajno se pari dogovorijo za skupno življenje po šestih mesecih ali letu zveze.

Skupno življenje ponuja toliko prednosti, kot so delitev gospodinjskih opravil, delitev financ, zmožnost objemanja ljubljene osebe, kadar koli želite, in še veliko več. Je je predvsem kompromis, spoštovanje razlik, podpiranje drug drugega in pripravljenost za izboljšanje sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

5 opozorilnih znakov

1. Selitev uporabljata le kot način za preizkušanje moči vajinega odnosa

Globoko v sebi veste, da bi bila selitev k njemu ali njej slaba odločitev, ker je še prezgodaj, a ste vseeno odločeni, da to storite. Je razlog, zakaj se želite preseliti skupaj, vaša želja po preizkusu moči vašega odnosa?

Če vam ljubljena oseba daje mešane signalem ali če imate v svojem odnosu nekaj osnovnih težav je naravno, da začnete sumiti, da stvari niso takšne, kot se zdijo ali bi morale biti. Kljub temu pa to ne pomeni, da bi se morali prisiliti, da se preselite k nekomu samo zaradi preizkušanja razmerja.

Če to storite, bosta verjetno razočarani, ko se bosta začela soočati z vsemi tistimi opozorilnimi znaki, s katerimi bi se morali ukvarjati že prej.

2. Nista še imela pogovora o finančnih ciljih

Če nameravate živeti s partnerjem, se je treba odkrito pogovoriti o finančnih ciljih. Če se izognete takim pogovorom, tvegate, da se boste s partnerjem v prihodnje prepirali, če se odločite za skupno življenje.

Določitev ciljev je ključnega pomena za vsako srečno zvezo. Vsako novo razmerje je v začetku polno navdušenja, a tudi pritiska. Ko se faza medenih tednov konča, pa se začne resničnost.

4. Nista še imela prvega močnega prepira

Ko začnete živeti z nekom, boste imeli več prepirov kot kdajkoli prej, ker boste skupaj preživeli več časa kot kdajkoli prej. To je popolnoma zdravo in celo zaželeno. Vsak od ima drugačen pristop pri prepiranju. Nekateri so trdi, drugi pa bolj realistični in pripravljeni na kompromise.

Če še vedno niste imeli prvega velikega prepira, potem težko veste, kako bo videti. Zadnja stvar, ki jo potrebujete, je, da morate končati svojo dolgoletno zvezo takoj po prepiru. Oba partnerja morata biti pripravljena priznati, kdaj se motita, in se stvari lotevati zdravo.

5. Selitev uporabljata za način odpravljanja težav v zvezi

Običajno, ko se je eden od partnerjev pripravljen preseliti skupaj, drugi pa ne, se raven pritiska znatno poveča. Če vas partner nenehno opozarja, da bi morali začeti živeti skupaj z njim in niste prav prepričani, ali je to dobra ideja, potem podzavestno pritiskajo na vas, da se odločite.

Za trenutek pozabite, kaj si želi vaš partner, in pomislite, kaj v resnici želite!

Bi se radi preselili k njim? Mislite, da niste pripravljeni na to? Ali pa potrebujete več časa za odločitev? Ne glede na vaš odgovor ne pozabite, da se ne smete preseliti samo zato, ker se počutite prisiljeni k temu.

Bodite iskreni do sebe in našli boste odgovor na vprašanje: kako hitro je prezgodaj za vselitev skupaj?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

10 znakov, da ste se pripravljeni preseliti s svojim partnerjem

1. Iskreno sta se pogovorila o svojem proračunu in financah

Veliko ljudi se izogiba temu pogovoru, ker je lahko res neprijetno, vendar skupno življenje niso samo metuljčki, obstaja še veliko resnih stvari, o katerih se je treba predhodno pogovoriti. Ena od teh stvari je govor o vašem proračunu in financah.

Bodite realni in razmišljajte o tem, ali bo skupno življenje možno ali ne, potem ko upoštevate svoje dohodke. Ali vaš partner zasluži več denarja kot vi? Si boste delili stroške?

2. Tega ne počneta samo zaradi financ

Vas resnično zanima življenje s partnerjem, ker menite, da je to prava stvar? Mislite, da je skupno življenje naravno zaporedje vašega odnosa? Vzemite si nekaj časa, da razmislite o vsem tem.

3. Imela sta priložnost, da sta že nekaj dni živela skupaj

Ali gre za osebo na daljavo, ki ste jo srečali na družbenih omrežjih, ali ste se do zdaj z njimi srečevali v resničnem življenju? Med obema je velika razlika. Če že nekaj časa hodite, obstaja velika verjetnost, da ste nekaj časa že preživeli skupaj. Na primer, pridejo k vam ali vi pridete k njim in tam preživite nekaj noči.

Kako ste se počutili, ko ste se zbudili ob njih? Ste bili zaskrbljeni zaradi tega, da bi jih imeli ob sebi, ali se vam je zdelo povsem naravno in tako, kot bi se morali počutiti? Preden se odločite za selitev k nekomu, je priporočljivo nekaj dni preizkusnega obdobja.

Presenečeni bi bili nad tem, koliko stvari se lahko o partnerju naučite v samo kratkem času, preživetem z njim.

4. Ste že potovala skupaj

Če ste že uspešno potovali skupaj, potem veste, kako se spoprijeti z različnimi situacijami, in ničesar vas ne bi smelo skrbeti.

5. Popolnoma sta iskrena drug do drugega

Iskrenost je najboljša stvar. Iskrenost in zaupanje sta najpomembnejši stvari v vsaki zvezi. Pomislite, ali imate kakšno finančno skrivnost, kot so dolgovi in podobno. Ali kakšno drugo skrivnost, ki bi jo moral poznati vaš partner.

Če imate težave s tem, da ste iskreni do svojega partnerja ali če se spopadate s kakšnimi drugimi težavami v odnosih, razmislite o obisku terapevta za zvezo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

6. Ne čutita pritiska, da bi se morala preseliti skupaj

Obstaja veliko dejavnikov, zaradi katerih se lahko počutite pod pritiskom, da se preselite skupaj, na primer globalna zapora zaradi koronavirusa, vaše finance in druge stvari.

Če ne čutite kakršnega koli pritiska, da bi se vselili skupaj, potem je to dober znak. To pomeni, da želite to storiti, ker menite, da je to prava stvar in ne zato, ker morate.

7. Imela ste svoj prvi velik prepir (in sta ga preživela)

Kar zadeva odnose, je nekaj gotovo: prvega prepira ne boste doživeli na prvem zmenku, drugem zmenku ali celo po nekaj tednih. Veliko časa boste preživeli skupaj, preden se bo pojavil vaš prvi velik prepir. In ko se to zgodi, se prepričajte, ali ste sposobni to preživeti in se z njim spoprijeti na zdrav način.

Skupno življenje pomeni vsakodnevno (ali tedensko) soočanje z obilico prepirov, zato je dobro vedeti, da to ne bo vplivalo na kakovost vašega odnosa. Morda vaš partner uživa v daljših prepirih ali molku, kar vas utegne motiti. Imata oba zdrava prepirljiva sloga? Ali se prepirate na zdrav ali toksičen način?

8. Svojih težav v odnosih ne pometata pod preprogo

Kako veste, da ste pripravljeni na vselitev skupaj? Če svojih težav v odnosih ne pometate pod preprogo, ampak se raje soočite z njimi, potem ste zagotovo pripravljeni na sobivanje s partnerjem.

Številni pari mislijo, da bodo zaradi zavrnitve priznanja svojih težav nekako čarobno izginili. To se nikoli ne zgodi. Če se ne lotevate težav v odnosih, jim podzavestno pomagate, da rastejo vse večje, dokler ne eksplodirajo in se spremenijo v velik toksičen prepir. Ne dovolite, da se to zgodi. Če ste pripravljeni biti odkriti in iskreni do vsega, potem vas ni kaj skrbeti.

9. Pogovorila ste se o svoji prihodnosti

Ste se s partnerjem pogovorili o svojem velikem koraku – skupnem selitvi? Odločitev za skupno življenje ni nekaj, kar bi se odločili impulzivno. Pred skupnim življenjem se morate pogovoriti o vajini prihodnosti in pričakovanjih glede sobivanja.

Zakaj se bosta preselila skupaj? Kaj vam pomeni selitev? Kakšni so naši načrti za prihodnost? To so vprašanja, ki si jih morate zastaviti. Če želite vi ali vaš partner začeti živeti skupaj iz napačnih razlogov, potem je bolje, da se o tem pogovorite pravočasno.

10. Imata načrt B

Ne glede na to, kako zelo se imata rada ni nobenega zagotovila, da se v svoji zvezi ne boste soočili s težavami. Težave v odnosih, ki jih ni mogoče popraviti, lahko uničijo tudi najmočnejše odnose. Ko se to zgodi, je dobro vedeti, da imate načrt B. Pogovorite se s partnerjem, kaj bi se zgodilo, če se stvari ne bi izšle.

Morda boste vi ali vaš partner ostali v stanovanju ali pa se bo kdo od vas odločil, da bo prihranil nekaj denarja za novega. Najslabše, kar bi se vam lahko zgodilo, da obtičite v istem stanovanju samo zato, ker zaradi slabega finančnega načrta nimate drugih možnosti.

Če ste oba odgovorna, pripravljena na kompromise in se pripravljena spoprijeti z vsakodnevnimi izzivi, namesto da bi jih pometala pod preprogo, potem ste lahko prepričani, da je skupna selitev prava odločitev!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Znaki, da so tvoja pričakovanja o ljubezni preprosto previsoka