fbpx

Kako lahko jabolka pomagajo pri izgubi teže?

Eno jabolko na dan mogoče ne odžene zdravnika stran, prav gotovo pa pomaga pri izgubi teže. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki bodo pomagali pri lažji izgubi teže. Kako lahko jabolka pomagajo do vitkejše postave?

Kako lahko jabolka pomagajo pri izgubi teže?

Zajtrk

Ovseni kosmiči so odlična izbira. Obrok si lahko začinite z javorjevim sirupom (30 ml sirupa ima okoli 100 kalorij) ali pa namesto tega v štirikratni količini uporabite nesladkano jabolčno čežano (120 ml ima okoli 51 kalorij). Če boste tako nadaljevali  cel teden, ne boste prihranili le 343 kalorij, ampak boste zaužili tudi 9,1 grama vlaknin.

Dopoldanska ali popoldanska malica

Jabolka so polnega okusa in so zato primerna izbira tudi za malico oziroma za tiste trenutke, ko napade volčja lakota. Večje jabolko ima okoli 120 kalorij in vsebuje 5,5 grama vlaknin. Zaradi večje vsebnosti vode in vlaknin bomo siti do naslednjega obroka in se tako uspešno izognili prigrizkom z več kalorijami.

PREBERITE ŠE: Kako biti fit tudi jeseni – naprave in pripomočki za vadbo doma

Jabolka si privoščite za zajtrk, malico in sladico.
Jabolka si privoščite za zajtrk, malico in sladico.

Sladica

Pol skodelice čokoladnega sladoleda ima okoli 250 kalorij, dva doma narejena čokoladna piškota imata okoli 178 kalorij in tablica naravne temne čokolade ima okoli 300 kalorij. Če se radi posladkate vsak dan, potem je bolje, da izberete manj kalorično različico sladkanja. Narežite manjše jabolko (okoli 80 kalorij), prelijte ga z žlico medu (okoli 64 kalorij) in posujte z nekaj cimeta. Celoten obrok bo imel okoli 144 kalorij. Lahko pa iz jabolka odstranite jedro, ga napolnite z narezanimi orehi in rozinami, prelijete z manjšo količino javorjevega sirupa, spečete v pečici in uživate v nekoliko bolj dekadentni sladici.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!