Kako nastaja najboljši avtomobil na svetu? Hrvaški Rimac C_Two

Rimac C_Two obljublja največjo hitrost 412 km/h, čas pospeška 0 - 62 mph (100km/h) v 1,9 sekunde in čas pospeška 0 - 161 km/h (100 mph) v 4,3 sekundah. Ti izjemni podatki so bili postavljeni kot ambiciozni cilji ekipe Rimac s prvo napovedjo avtomobila C_Two leta 2018, in zahvaljujoč obsežnemu razvoju in testiranju avtomobila, so inženirji prepričani, da bodo cilji izpolnjeni tudi v končnem izdelku.

Rimac Automobiles je predstavil naslednjo stopnjo v razvoju električnega superšportnega avtomobila C_Two. V nedavno odprtem proizvodnem obratu Rimac v Velikem Trgovišću na Hrvaškem bo linija pospešila proizvodnjo prototipov C_Two, potrebnih za končno validacijo in testiranje, potrebno za homologacijo po vsem svetu.

Sestavljanje vsakega avtomobila C_Two bo trajalo približno pet tednov, kar bo prepolovilo časa proizvodnje v primerjavi z načelom statične proizvodnje zunaj proizvodne linije, ki jo uporabljajo nekateri drugi proizvajalci superšportnih avtomobilov. Novi postopek s polno zmogljivostjo bo omogočil izdelavo štirih vozil na mesec.

Rimac Automobiles - proizvodna linija, kjer bodo nastali 4 novi avtomobili mesečno!
Rimac Automobiles – proizvodna linija, kjer bodo nastali 4 novi avtomobili mesečno!

Do zdaj je Rimac izdelal štiri prototipe C_Two, do zaključka postopka testiranja in homologacije pa je potrebnih še trinajst. Za njimi bo sledilo še deset avtomobilov pred serijo, od katerih bo večina izdelana letos. Celoten postopek homologacije brez bližnjic, od prvih konceptov, preko celotnih prototipov do avtomobilov na cesti, je triletni postopek. Z uvedbo nove proizvodne linije bo Rimac Automobili kupcem avtomobile dobavil leta 2021, za razliko od prvotnega načrta pred krizo COVID-19, ki je predvideval dobave v letu 2020. Končna zasnova in pravo ime avtomobila bosta razkrita še letos.

Rimac je dosedaj izdelal 4 prototipe novega avtomobila.
Rimac je dosedaj izdelal 4 prototipe novega avtomobila.

Vzporedno z razvojem C_Two podjetje Rimac še naprej raste, zato je Porsche svoj lastniški delež v podjetju povečal na 15,5 %, Hyundai Motor Group pa je vložil 80 milijonov evrov in se tako pridružil tako dolgemu seznamu že uveljavljenih strank in partnerjev Rimaca, kot so Koenigsegg, Avtomobili Pininfarina in Aston Martin.

Dodatne Informacije

Več informacij:
rimac-automobili.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sherakhan: luksuzna superjahta z vodnim toboganom, ki te odnese naravnost v ocean