Kako si ogledati celotno svojo zgodovino na Facebooku?

Osebna zgodovina Facebooka

Potem ko smo ugotovili, da lahko na Facebooku pogledate vse fotografije in objave, ki so jih všečkali vaši prijatelji, smo zdaj izbrskali še eno zanimivo opcijo, ki vas utegne zanimati. Facebook vam lahko razkrije celotno vašo zgodovino na Facebooku. Kako se prebijete do svojega osebnega Facebookovega arhiva, izveste v nadaljevanju.

Kako si ogledati celotno svojo zgodovino na Facebooku? Facebook točno ve, kaj ste počeli prejšnje poletje! In poletje pred tem. In še poletje pred tem. Ve, kaj ste počeli vse od takrat, ko ste se registrirali! Vse od tedaj o vas zbira podatke, od tega, kam ste hodili v šolo, kam hodite v službo in kdo so vaši sorodniki, do tega, kakšno glasbo imate radi. Istočasno pa mu ne uide najmanjša sled, ki ste jo pustili za seboj pri njem doma.

Pod Nastavitvami se skriva zanimiva funkcija, ki gotovo koga premamila.
Pod Nastavitvami se skriva zanimiva funkcija, ki gotovo koga premamila.

Če želite vedeti, kaj ste na Facebooku počeli npr. 11. oktobra 2012 – ker kdo se zares spomni, kaj je počel tisti dan (no, razen Facebooka) –, vam največje družbeno omrežje na svetu omogoča, da se s pomočjo globoko ”zakopane” funkcije prebijete prav do tovrstnih podatkov in obujate izgubljene spomine. Facebook vam razkrije vse, ampak resnično vse. Vse pogovore, ki ste jih kdaj imeli v chatu, vse fotografije, ki ste jih kdaj naložili, vsak status, ki ste ga objavili, kdaj in koga ste ”sunili med rebra”. Pripravi vam poročilo, ki ga lahko primerjamo le s poročilom Stasijevca. Saj poznate tisto, ko se ti v določenem trenutku celotno življenje odvrti pred očmi? No, to je digitalni ekvivalent tega.

PREBERITE ŠE: Twitter – 140 znakov bo kmalu pomenilo precej več!

In kako lahko pridete do celotne svoje zgodovine na Facebooku? Na svojem profilu kliknite puščico (desno zgoraj) in izberite Nastavitve (Settings). Pod splošnimi nastavitvami računa imate čisto spodaj možnost ”Prenesi kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook” (”Download a copy of your Facebook data”). Brez skrbi, Facebook ne bo takoj začel prenašati podatkov, ko kliknete na prenos. Prej dobite še dve e-pošti. Prva je namenjena temu, da potrdite svojo željo in se seznanite, s čim vas bo Facebook zasul. Do vaših umazanih skrivnosti pa se čisto zares prebijete, ko prejmete drugo e-pošto s povezavo za prenos osebnega arhiva. Pa veselo branje!

Le nekaj korakov vas loči do vaše celotne zgodovine na Facebooku.
Le nekaj korakov vas loči do vaše celotne zgodovine na Facebooku.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Note20 in Galaxy Note20 Ultra: najzmogljivejša pametna telefona doslej