Kako skrbeti za kopalke, da bodo kot nove iz sezone v sezono

Naj postane kupovanje novih bikinijev, monokinijev in bandeauov stvar dolgotrajnega veselja. Z upoštevanjem enostavnih nasvetov za pravilno nego kopalk bomo namreč dosegli do sedaj nemogoče – naše kopalke bodo kot nove iz sezone v sezono.

Kolikokrat se nam je že zgodilo, da smo investirali v čudovite nove kopalke, ki so proti koncu poletja dobile neprivlačno razvlečen in obledel videz? Nekoč neizogibnemu smo končno kos, saj smo pobrskali za izredno enostavnimi nasveti za pranje, sušenje in shranjevanje kopalk, ki pripeljejo do optimalnega rezultata. Z upoštevanjem nekaj preprostih korakov bodo naše previdno izbrane in včasih razkošno drage kopalke kot nove iz sezone v sezono.

Kopalke sperimo po vsaki uporabi

Kopalke sperimo po vsaki uporabi, saj sol, klor, pesek in krema za sončenje škodijo elastičnosti naših najljubših kopalk.

PREBERITE ŠE: Drzno uživanje v kopalkah C&A

Z upoštevanjem preprostih nasvetov bodo kopalke ohranile elastičnost in barvo.
Z upoštevanjem preprostih nasvetov bodo kopalke ohranile elastičnost in barvo.

Ročno pranje je najboljša izbira

Za optimalni učinek kopalke operemo na roke v hladni vodi. Pred pranjem jih namakamo za približno 15 minut, med pralnimi praški pa izberemo tistega, ki je namenjen občutljivim materialom. Med in po pranju kopalk ne ožemamo in drgnemo, saj bodo odzivi na grobo ravnanje skrajno neelastični in raztegnjeni.

Pranje v pralnem stroju

V kolikor se ne moremo izogniti pranju v pralnem stroju, kopalke pred pranjem položimo v posebno vrečko za pranje občutljivega perila. Takšna vrečka kopalke zavaruje pred nepotrebno obrabo. Med programi pranja izberemo tistega, ki je namenjen pranju občutljivih materialov.

Sušenje na prostem

Kopalke med sušenjem vedno položimo na ravno podlago v velik zračen prostor. Kopalk ne izpostavljamo neposrednim sončnim žarkom, saj bodo tako veliko hitreje obledele.

Shranjevanje mokrih in suhih kopalk

Mokre kopalke vedno spravimo v plastično vrečko in jih doma hitro operemo. Suhe shranimo v posebnem predalu ali škatli. Poskrbimo, da se ne mečkajo in jih po nepotrebnem ne prepogibamo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
PRADA | Ženska kolekcija jesen/zima 21