Kako ublažiti sončne opekline – domače sredstvo za oskrbo opeklin

Sončne opekline

Veste, kako ublažiti sončne opekline, ki lahko prijeten dopust spremenijo v nočno moro? Sonce postaja vse močnejše in ker smo tehnično že vstopili v poletje- meteorološko poletje se namreč začenja 1. junija- je prav, da se podučimo, kako na naraven način ublažiti sončne opekline. Kljub opozorilo se mnogi ljudje še vedno čezmerno izpostavljajo sončnim žarkom. Ste eden izmed ''neposlušnih''? S tem domačim sredstvom si lahko pomagate, ko boste pretiravali s sončenjem. Koža vam bo hvaležna!

Kako ublažiti sončne opekline? Sončni žarki resda delujejo pozitivno na telo, a le dokler gre za zdravo dozo žarkov. Ljudje pa pogosto nimamo mere ali pa ne znamo pravilno uporabljati sočne kreme. In potem se zgodi- srbečica, otekanje in bolečina. Veste, kako ravnati, če vas kljub pazljivosti opeče sonce? Predstavljamo vam trik, kako ublažiti sončne opekline na naraven način.

PREBERITE ŠE: Celoten obraz naliči z osvetljevalcem, rezultat pa hkrati šokira in navduši

Sončne opekline lahko poletni dopust hitro spremenijo v nočno moro.
Sončne opekline lahko poletni dopust hitro spremenijo v nočno moro.

Obstajajo številni preparati za blaženje bolečin in razdraženosti kože, tudi naravnih načinov- najbolj znan je verjetno jogurt– ne manjka, a noben ni tako učinkovit kot mešanica aloe vere, zelenega čaja in metinega eteričnega olja. In kako zamešate to čudežno domače zdravilo, ki mu bo vaša koža še kako hvaležna? Izveste v nadaljevanju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!