fbpx

Kakšen bi bil svet, če bi bili vsi vegetarijanci?

Če bi bili vsi vegeterijanci

Kakšen bi bil svet, če bi bili vsi vegetarijanci? Vegetarijanstvo je način življenja, pri katerem človek ne uživa mesa in se izogiba izdelkom živalskega izvora, kot sta usnje in krzno. Vzroki zanj so lahko etični, zdravstveni, verski, ekonomski ali filozofski. Ste vedeli, da če bi vsi ljudje postali vegetarijanci, bi do leta 2050 umrlo 8 milijonov ljudi manj?

Kljub temu da se o vegetarijanstvu v zadnjih letih veliko govori, vegetarijanci predstavljalo relativno majhen delež svetovne populacije. Ravno zato so se pri AsapSCIENCE poigrali z idejo, kakšen bi bil svet, če bi bili vsi ljudje vegetarijanci.

PREBERITE ŠE: Zakaj bi morali spati goli?

Tudi številni zvezdniki so  vegeterijanci.
Tudi številni zvezdniki so vegeterijanci.

Če bi bili na svetu vsi vegetarijanci, bi se sprostila neverjetna količina prostora, saj ne bi bilo več potrebe po vzreji milijarde prašičev, piščancev, krav in drugih živali. Izračunali so, da bi imeli na voljo dodatnih 33 milijonov kvadratnih kilometrov, ki so zdaj namenjeni paši, kar je velikost Afrike. In pri tem sploh ni upoštevan podatek, koliko dodatne zemlje bi se sprostilo, če bi opustili pridelavo hrane izrecno za krmo. Potem so tu toplogredni plini, ki jih povzroča kmetijstvo. Njihova količina bi drastično upadla. O tem in drugih zanimivih dejstvih prisluhnite v poučnem posnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!