Kampiranje: najboljši šotori za vse ekstremne vremenske razmere

Kadar se odločimo za kampiranje v šotoru je dobro, da poskrbimo za svojo varnost. Nihče ne mara, da ga preseneti slabo vreme, sredi noči zebe, prav tako nihče ne mara, da ima do njega dostop horda hroščev. Da se bomo pripravili za vse ekstremne vremenske razmere in situacije, smo naredili izbor najboljših šotorov, v katerih nam bo toplo, predvsem pa bo suho in varno. Najboljši šotori so torej tisti, ki vam zagotavljajo najboljšo varnost in zaščito.

1. Šotor za polarni mraz – North Face VE25 (okoli 577 evrov)

Če bo naš izlet v gore trajal kar nekaj časa in če se bomo odpravili v bolj mrzle in odljudene pokrajine, potem bomo želeli opremo in šotor, ki nas zaščiti tudi pri zelo nizkih temperaturah, kot so -51°C. Dobri štirje kvadratni metri priročnosti in udobnosti.
www.thenorthface.com

North Face VE25
North Face VE25

2. Šotor proti poplavam – Tentsile Stingray (okoli 582 evrov)

Tentsile Stingray
Tentsile Stingray

PREBERITE ŠE: Je B-and-Bee: je šotor v obliki satovja novi hit glasbenih festivalov?

Zraven tega, da je to tudi zelo zabaven šotor, ki se ga napne med drevesi, ponuja edinstveno rešitev za kampiranje na nižje ležečih območjih, ki so izpostavljena poplavam. Stingray lahko zdrži do 400 kilogramov, ponuja pa tudi odličen razgled.
www.tentsile.com

3. Šotor za ekstremne vetrovne razmere – The Mavericks (okoli 5 tisoč evrov)

The Mavericks
The Mavericks

Ta šotor “pošast” je verjetno prihodnost kampiranja. Namesto palic uporablja napihljive podolgovate blazine, ki cel šotor sestavijo v minuti. Ustvarjalci pravijo, da šotor v obliki diamanta nudi zaščito pred sunki vetra do 178 kilometrov na uro.
heimplanet.com

4. Šotor za ekstremne deževne razmere – MSR Hubba Hubba NX Tent (okoli 345 evrov)

MSR Hubba Hubba NX Tent
MSR Hubba Hubba NX Tent

Prezračevalno preddverje, zračniki ter patentirana StayDry vrata varujejo pred vodo. Teža šotora je okoli 1,3 kilograma, kar ga naredi priročnega za potovanja, še bolje pa je, da nas ta šotor ohrani suhe od glave do pet.
www.rei.com

PREBERITE ŠE: Šotor Trakke Jero: jurta 21. stoletja

5. Šotor za nekonstantne, hitro spreminjajoče se temperature – Rab Ridge Master Nestor Bivy (okoli 345 evrov)

Rab Ridge Master Nestor Bivy
Rab Ridge Master Nestor Bivy

Nekateri pasovi podnebja najprej ponujajo tople temperature, v naslednjem trenutku pa izjemno mrzle. Če potrebujemo lahek šotor, ki ne tehta niti kilogram, je Bivy šotor neverjetno enostaven za postavitev in odlično zagotovi hitro vremensko zaščito v nepredvidljivem okolju.
www.backcountry.com

6. Šotor kot kamuflaža – Camouflage 3-Man Hexagon Dome Tent (okoli 97 evrov)

Camouflage 3-Man Hexagon Dome Tent
Camouflage 3-Man Hexagon Dome Tent

Če se (bog ne daj) znajdemo v težavah z roko pravice, potem se bomo želeli zliti z okolico in ni ga boljšega načina kot šotor s potiskom vzorca kamuflaže.
shop.vtarmynavy.com

7. Šotor za enodnevni izlet, ki je šel po zlu – MSR E-Wing Shelter (okoli 150 evrov)

MSR E-Wing Shelter
MSR E-Wing Shelter

Hitro se zgodi, da se na nekaj urnem pohodu v bolj neznanih krajih izgubimo. Da bi preprečili katastrofalne posledice, pride prav šotor ali zatočišče, ki ga lahko spravimo kar v naš nahrbtnik. Šotor E-Wing DuraShield™ z vodoodpornim premazom in BYO palicami zagotavlja visoko kakovostno zaščito in tehta le slabega pol kilograma.
www.rei.com

8. Šotor za zaščito kolesa pred vremenskimi vplivi – Redverz Series II Expedition Tent (okoli 387 evrov)

Redverz Series II Expedition Tent
Redverz Series II Expedition Tent

Tudi kolo je potrebno zavarovati. Ta šotor so testirali na Reliju Dakar. Ponuja baldahin in garažo, tako da smo na varnem mi, pa tudi naše kolo. Spalni del ima veliko žimnico – ne bomo samo varni, temveč nam bo tudi udobno.
shop.redverz.com

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
supercompressor.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sport Vision odprl največjo interaktivno trgovino s športno opremo v Sloveniji