fbpx

Katere so največkrat prenešene mobilne aplikacije v zgodovini?

Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij.

Se spomnite, ko je pred leti Facebook začel zvijati roke svojim uporabnikom, ko je iz svoje osnovne aplikacije odstranil opcijo pošiljanja sporočil in nas prisilil, da si namestimo Facebook Messenger? S tem si je Mark Zuckerberg nakopal jezo marsikaterega uporabnika, a poteza se je več kot obrestovala. Facebook Messenger namreč danes velja za drugo največkrat prenešeno mobilno aplikacijo v zgodovini, takoj za velikim bratom Facebookom. Katere aplikacije so jima najbolj za petami pa preverite v nadaljevanju.

Facebook velja za najbolj priljubljeno in največkrat prenešeno mobilno aplikacijo v zgodovini. Če je to pričakovano, pa na lestvici top 10 ne gre brez presenečenja, ki to ni. Na drugem mestu se je namreč znašel Facebook Messenger, ki pa do te številke ni prišel po naravni poti in si verjetno srebra ne zasluži. Kakorkoli. Otrokoma Marka Zuckenberga za ovratnik najbolj diha aplikacija YouTube, peterico pa zaokrožujeta Instagram in Skype. Z drugimi besedami, aplikacije v lasti Facebooka si režejo kar 40 odstotkov seznama desetih največkrat prenešenih aplikacij v zgodovini. Tako Instagram kot šesti WhatsApp sta se namreč v zadnjih treh letih ujela v njegove lovke.

Google+ ni niti blizu Facebooku. Ni ga niti na lestvici top 10 največkrat prenešenih aplikacij v zgodovini.
Google+ ni niti blizu Facebooku. Ni ga niti na lestvici top 10 največkrat prenešenih aplikacij v zgodovini.
 1. Facebook
 2. Messenger
 3. YouTube
 4. Instagram
 5. Skype
 6. WhatsApp
 7. Find My iPhone
 8. Google Maps
 9. Twitter
 10. iTunes U
Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij, a ne kuje največje dobičke. Tu je vladar Pandora.
Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij, a ne kuje največje dobičke. Tu je vladar Pandora.

Ko gre za dobiček od aplikacij, je slika kakopak povsem drugačna in precej bolj pisana, seznama pa se prekrivata le pri aplikaciji Skype. Ob tem je treba dodati, da je edina aplikacija, ki ustvarja celoten zaslužek od prodaje same aplikacije, aplikacija Pages, druge pa so vse brezplačne in dobiček ustvarjajo z nakupi uporabnikov znotraj aplikacije.

PREBERITE ŠE: Aplikacije, ki vam bodo olajšale življenje in pomagale k večji produktivnosti

 1. Pandora
 2. Line
 3. Zoosk
 4. Pages
 5. Spotify
 6. Badoo
 7. Skype
 8. MLB.com At Bat
 9. Grindr
 10. Line Play

Dodatne Informacije

Več informacij:
blog.appannie.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.