fbpx

Kdaj razkriti, da te nekdo privlači in kdaj igrati, da si težko dosegljiv?

Zadnjič posodobljeno: :

Ali se v igri zmenkov počutite nekoliko izgubljeno? Niste edini.

Ko gre za zmenke, so na eni strani tisti, ki dajejo občutek, da jim za nič ni mar in drugi, ki odkrito pokažejo svojo ranljivost. Kakšna pa je prava pot? Ni pravega odgovora. Vse je odvisno od tega, kaj si želite in kako se počutite, pa tudi od faze razmerja, v katerem ste.

Obstaja nekaj stvari, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, katero pot boste izbrali.

1. Nedosegljivost

Žalostno je, da ta metoda resnično deluje (a le, če je ta oseba že navezana na vas). Zakaj deluje? Ustvarja skrivnost, vzbuja zanimanje, je razburljiva. V glavi osebe piše: “Zaželen sem in moraš se potruditi za mojo pozornost.”

V lovu je nekaj zasvojenosti, ker greste za tistim, kar si želite ali pa je na koncu “nagrada”. Čeprav je navdušenje zasvojenost, zabava, ne traja dolgo. Po fazi navdušenja ljudje bodisi spoznajo svoje dejanske občutke, bodiai izgubijo zanimanje, ko dobijo tisto, kar želijo.

Veliko ljudi naredi napako, ko nadaljujejo s takšnim stanjem nedostopnosti tudi po tem, ko se že razvijejo globlji občutki med osebama. To je tisto, kar lahko povzroči toksičen odnos, kjer partnerja nikoli ne prenehata pogojevati medsebojno pozornost in naklonjenost.

Z drugimi besedami, nedosegljivost je morda za nekoga zabaven način spogledovanja na začetku zveze, a skozi čas izpade precej nezrelo.

Kdaj razkriti, da te nekdo privlači in kdaj igrati, da si težko dosegljiv?

2. Ljubezen in pomen pristnosti

Če želite resnično ljubezen in dolgoročno zvezo, bodite iskreni. Tako preprosto je. Če vam je nekdo všeč, mu to povejte. Če želite njegovo pozornost, poiščite način, kako mu to pokazati.

Neposrednost in poštenost zagotavljata zdrav odnos. To ne pomeni, da bi morali hoditi naokrog in izražati svojo ljubezen do osebe, ki jo komaj poznate. To samo pomeni, da če ste iskreni glede svojega počutja, ste bližje pristnemu odnosu. Ničesar ne morete izgubiti, kajti če jim ni mar za vas ali jim niste všeč, se vsaj ne boste spraševali “kaj če …”.

Premislite, kaj si želite. Nekoga, ki se poigrava z vašimi občutki ali nekoga, ki do vas čuti pristna čustva? Ali želite osebo, ki zadržuje v sebi svoja čustva, da bi bila videti hladnejša ali nekoga, ki komunicira z zaupanjem in zrelostjo?

Prisluhnite sebi, poslušajte svojo intuicijo. Ne popuščajte pritiskom družbe. Najpomembneje je, da se nikoli ne počutite slabo, če nekomu izrazite svoja čustva, tudi če se ne odzovejo tako, kakor bi si želeli.

Ranljivost ni napačna. Ni šibka, ni nekaj, česar bi se bilo treba sramovati. Na koncu je to tisto, kar naredi osebo privlačno. Ste to kar ste, niste izmišljena različica nekoga, ki si želi pozornosti.

Če se želite igrati, se pripravite na igro. Če želite ljubezen, se pripravite na nekaj resničnega.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!